Итас Трентино Тренто с българската звезда Матей Казийски загуби финала

...
Итас Трентино Тренто с българската звезда Матей Казийски загуби финала
Коментари Харесай

Казийски и Вучкова са вицешампиони на Европа

Итас Трентино Тренто с българската звезда Матей Казийски загуби финала в Шампионската лига по волейбол. В решителната среща в Любляна италианският тим отстъпи с 0:3 гейма (22:25, 20:25, 30:32) против Закса Кенджежин-Кожле единствено за 1:36 ч. Полският отличник имаше съществено предимство при офанзивата и се поздрави с втора поредна купа от най-престижния клубен шампионат в света.

Матей Казийски беше най-резултатен за трикратния първенец на Европа с 16 точки. Съотборникът му Алесандро Микелето добави 13 т. Над всички беше полякът Камил Семенюк с 27 т. за Закса, който преди този момент завоюва и купата, и Купата на Полша. Тренто записа трети изгубен край в Шампионската лига.

Преди това в Любляна се игра финалът в Шампионската лига при дамите. Италианският Конелиано, в който запаса остана националката Христина Вучкова, загуби от турския Вакъфбанк Истанбул с 1:3 гейма (22:25, 21:25, 25:23, 21:25) за 2:03 ч. Съдия на мача бе българинът Ивайло Иванов.

С 23 т. за турския отбор се отбличи бразилката Габриела Брага Гимараеш, с 19 приключи шведката Изабел Хаак. Над всички в мача беше италианският диагонал на Конелиано Паола Огечи Егону с 39 т. Вакъфбанк победи за пети път като еврошампион.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР