Италия успя да спечели гостуването си на Финландия в Тампере

...
Италия успя да спечели гостуването си на Финландия в Тампере
Коментари Харесай

Италия би Финландия с пресилена дузпа

Италия съумя да завоюва гостуването си на Финландия в Тампере с 2:1 и по този начин " Скуадрата " на Роберто Манчини продължава без неточност по пътя към Евро 2020 с 6 победи от 6 мача. " Адзурите " усъвършенстваха и еврорекорд с 35 мача без загуба в публични срещи. Поражението на финландците дава научен късмет на Армения да се бори за второто място в групата.

Това обаче не е доста добре за комплицираните сметки на България, които демонстрират, че за нашите е по-изгодно наследниците на Яри Литманен да се класират още тази есен за Евро 2020. По този метод би се нараснал шансът на " лъвовете " да доближат до плейофите в Лигата на нациите напролет, когато ще се разпределят последните визи за европейския шампионат.

Победата на Италия пристигна справедливо, предвид на множеството положения пред рамката на Лукас Храдецки. Вратарят на Байер Л преди почивката избави воле на Стефано Сенси, както и удари на Лоренцо Пелегрини и Чиро Имобиле, който обаче откри с глава в 59-ата мин. Теему Пуки (72) изравни от дузпа, а в 79-ата мин. шотландският рефер Боби Мадън даде доста противоречива дузпа за гостите. Топката се отби в лакътя на фински защитник и домакините претендираха, че ръката му е била компактно до тялото. Натурализираният бразилец Жоржиньо с техничен удар в долния ляв ъгъл направи 2:1 за 4-кратните международни първенци. До края резервата Андреа Белоти пропусна на 3 пъти да усили поради положителни изяви на Храдецки.

Армения пък съкруши Босна и Херцеговина с 4:2 и селекционерът на бошняците Роберт Просинечки подаде неотложно оставка. " Джуджето " Лихтенщайн пък взриви бомбата, като приключи 1:1 с Гърция в Атина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР