Италия упорито и системно нарушава правилата на ЕС срещу замърсяването

...
Италия упорито и системно нарушава правилата на ЕС срещу замърсяването
Коментари Харесай

Италия упорито и системно нарушава правилата на ЕС срещу замърсяването

Италия " настойчиво и редовно " нарушава разпоредбите на Европейски Съюз против замърсяването на въздуха с фини прахови частици. Това установи Съдът на Европейски Съюз в решение, подкрепящо правосъдните дейности на Брюксел против Рим, оповестява " Франс прес ".

" Дневните и годишните пределно възможни стойности за прахови частици PM10 бяха доста постоянно превишавани " в зоните, подчертани от Европейската комисия в наказателна процедура, открита преди две години, се споделя в изказване на съда.

Освен това " Италианската република очевидно не е приела навреме ограниченията ", изисквани според Директивата за качеството на въздуха на Европейски Съюз, която има за цел да понижи нездравословното замърсяване на въздуха в Европа.

PM10 се отнася до размера на частиците във въздуха, като цифрата демонстрира какъв брой микрона или дребни мерни единици с един микрон, еднакъв на 1000-та част от милиметъра в диаметър.

Световната здравна организация споделя, че замърсяването на въздуха от частици, по-малки от 10 микрона, може да се засели в белите дробове, а тези по-малки от 2,5 микрона предизвикват нараснала смъртност заради сърдечно-съдови и дихателни болести и рак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР