Италия смята да обяви извънредно положение заради прекъснатите доставки на

...
Италия смята да обяви извънредно положение заради прекъснатите доставки на
Коментари Харесай

Италия ще обяви извънредно положение заради прекъснатите доставки на газ

Италия счита да разгласи изключително състояние поради прекъснатите доставки на газ за страната след детонацията в австрийския газоразпределителен хъб в Баумгартен. При случая почина един човек, а 18 бяха ранени. Италианският министър на промишлеността съобщи, че страната има съществени проблеми с доставките на газ.

По-рано австрийският регулатор "И-Контрол " заяви за спиране на доставките на газ от Австрия за Словения и Унгария. Засегната е и Хърватия. "И-Контрол " не дава информация по кое време ще бъдат възобновени доставките на синьо гориво.

Един човек почина, а 18 са ранени при днешната детонация, избухнала в газовия разпределителен център в австрийския град Баумгартен. Говорител на пожарната заяви, че детонацията е станала в сектор от газопровод, който влиза подземен и в резултат е избухнал пожар. От огъня са потърпевши коли и няколко намиращи се наоколо здания.

Газовият терминал е благосъстоятелност на австрийската компания ОМV, среща се покрай границата със Словакия и е един от най-важните в Европа, като годишно през него минават към 40 милиарда кубични метра природен газ.

След детонацията в Баумгартен "Газпром " работи по преразпределението на потоците синьо гориво. От съветския газов колос увериха, че вършат вероятното, с цел да подсигуряват трайния поток от доставки за клиентите си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР