Италия ще спре използването на въглища за производство на електроенергия

...
Италия ще спре използването на въглища за производство на електроенергия
Коментари Харесай

Голяма европейска страна затваря всички ТЕЦ-ове

Италия ще спре потреблението на въглища за произвеждане на електрическа енергия до 2025 година, като вместо това ще избере да усили потреблението на електроцентрали, работещи с газ, заяви италианското министерство на енергетиката.

" Междинната цел за занемаряване на въглищата в микса за произвеждане на електрическа енергия от 31 декември 2025 година е доста близо. Актуализираният Национален проект за климата и силата сигурно ще го удостовери ", съобщи пред италианския парламент енергийният министър Джилберто Пичето Фратин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Остров Сардиния ще бъде изключен от общонационалния проект, като целевата дата за последователно унищожаване на въглищата при произвеждане на електрическа енергия там е сред 2026 и 2028 година

Докато Европейският съюз се надява последователно да се откаже от изкопаемите горива, неотдавна Европейски Съюз възприе природния газ като належащо " мостово " гориво в енергийния преход.

Италия даде зелена светлина за четири нови газови електроцентрали през последните няколко години, които ще могат да създават към 3400 мегавата мощ, като се чака още 700 MW да бъдат обезпечени посредством модернизиране на съществуващите електроцентрали до 2026 година, напомня Ройтерс.

Вчера италианският министър на енергетиката уточни пред Народното събрание, че страната е съумяла съвсем изцяло да спре съветския газ, който съставлява едвам 4% от общия импорт на газ на Италия през предходната година. Този съветски газ беше сменен най-вече от алжирско синьо гориво и от импорт на полутечен природен газ (LNG) от Катар и Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР