Италия предупреди Европейската комисия, че ще подкрепи решение за деблокиране

...
Италия предупреди Европейската комисия, че ще подкрепи решение за деблокиране
Коментари Харесай

Рим обяви условие, за да се съгласи на спиране на двигателите с вътрешно горене в ЕС

Италия предизвести Европейската комисия, че ще поддържа решение за деблокиране на плануваното от Европейски Съюз последователно прекъсване на колите с мотори с вътрешно горене до 2035 година, в случай че бъде позволено продажбата на коли, работещи с биогорива, да продължи и след тази дата, съобщи " Ройтерс ".

Европейският съюз бърза да избави за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид от колите, откакто Германия се опълчи в последния миг на закона, който последователно ще приключи продажбите на нови коли с мотори с вътрешно горене от 2035 година

И Италия, и Германия настояха Европейски Съюз да позволи продажбите на нови коли с мотори с вътрешно горене след 2035 година, в случай че се движат само с въглеродно неутрални е-горива - което би могло да подкрепи производителите на коли и елементи за мотори с вътрешно горене.

В писмо до Комисията тази седмица Италия сподели, че предлагането би трябвало да включва и биогорива - получени от биомаса като растения.

" Италия няма да одобри безпричинно лимитирано пояснение от Комисията на " CO2 неутрални горива ", което включва единствено е-горива и не включва биогорива ", споделиха трима италиански министри - на превоза, околната среда и предприятията - в писмо от 21 март, забелязано от " Ройтерс ".

 Германия сглоби съюз против прекъсването на моторите с вътрешно горене до 2035 г Германия сглоби съюз против прекъсването на моторите с вътрешно горене до 2035 г

Брюксел договаря с Германия в опит да позволи разногласието, като някои чиновници се надяват да реализират договорка преди срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в четвъртък. И други страни, в това число Полша и Чехия, повдигнаха въпроси към законодателството.

В опит да позволи казуса Комисията изготви предложение, което да разреши на производителите на коли да записват нови коли, които работят само с въглеродно неутрални горива. Проектът, забелязан от " Ройтерс " във вторник, не включва биогоривата в определението за " въглеродно неутрални горива ".

Говорител на италианското министерство на превоза сподели, че не е получил отговор на писмото.

В него италианските министри обявиха, че чакат Комисията да предложи разрешаване на продажбите след 2035 година на коли, работещи с всевъзможни горива, които при изгаряне в мотора отделят единствено CO2 излъчвания, които са били уловени от въздуха по време на тяхното произвеждане.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР