Италия отложи отварянето на ски курортите си за 18 януари

...
Италия отложи отварянето на ски курортите си за 18 януари
Коментари Харесай

Италия отлага отварянето на ски пистите заради високия брой заразени с коронавируса

Италия отсрочи отварянето на ски курортите си за 18 януари по отношение на в началото плануваната дата - 7 януари. Това заяви през днешния ден здравното министерство, изтъквайки безпокойството на държавното управление от продължаващите коронавирусни инфекции, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Също като доста европейски страни, Италия затвори ски пистите си по време на коледните и новогодишните празници като част от пакет от ограничения, целящи да лимитират разпространяването на КОВИД-19.

Макар броят на всекидневните случаи да спадна от към 40 000 в средата на ноември до малко над 20 000 сега, през последните дни болестта стартира да се разраства и стотици хора не престават да умират всеки ден. Официалният брой на умрелите досега в Италия е към 75 000 - най-високият в Европа и пети в света, отбелязва Ройтерс.

Днешните данни на италианското министерство на опазване на здравето сочат още 364 умряли в резултат на ковид по отношение на 462 през вчерашния ден.

Днес са регистрирани и 11 831 новозаразени по отношение на вчерашните 22 211.

Ведомството посочи, че затварянето на ски курортите е удължено по искане на районните водачи и следва съвета на здравните специалисти.

Вечерен час от 18 ч. пък влиза в действие от през днешния ден в 15 департамента на Франция , където даже в новогодишната нощ противоепидемичните ограничения не бяха разхлабена, заяви БНР.

За над 6 000 000 французи първата вест за годината не е приятна: вечерният полицейски час за тях от през днешния ден стартира от 18 вместо от 20 ч. До 6 сутринта те няма да могат да напущат домовете си с изключение на по здравословни и служебни аргументи, удостоверени с декларация. Днес и на следващия ден има изключения за завръщащите се от почивка.

Мярката визира региони в Източна Франция, където епидемията бушува най-силно и броят на инфектираните надвишава 200 на 100 000 поданици. Други 5 департамента с в нараснало внимание, към този момент Париж е отвън тях.

Говорителят на държавното управление Габриел Атал не уточни дата за завършек на рестриктивните мерки, те ще траят " нужното време ", макар че даде обещание равносметка след една седмица.

По думите му вирусът продължава да циркулира из страната в разнообразни степен за в другите региони.

До Нова година Франция не съумя да овладее темпото на болестта с близо 20000 случая с Covid-19 за денонощие, в това време остава на опашката във връзка с имунизациите. В новогодишната нощ улиците бяха пусти, макар че полицията се разправяше с нарушавания като нелегално празненство с над 2000 души.

В същото време Брекзит остана в сянката на пандемията от ковид във Англия , където случаите на заразявания не престават да нарастват макар строгите ограничения. Правителството планираше възобновяване на занятията в учебните заведения след зимната почивка, само че в този момент се съгласи те да бъдат затворени в най-сериозно засегнатите региони.

Натискът върху държавното управление да затвори всички учебни заведения в Англия за две седмици от понеделник се ускорява неимоверно доста. Профсъюзите на учителите приканиха да се премине към онлайн образование, поради новия вариант на Covid-19, който се популяризира доста бързо и както демонстрират някои данни изключително в учебните заведения. Директори на учебни заведения даже започнаха правосъдна процедура против министрите с искане да им бъде предоставена информация въз основата на какви данни е взето решението за възобновяване на образователните занятия.

Много съществени учебни заведения ще бъдат отворени в понеделник, само че това няма да стане в Лондон, който е едно от най-големите огнища на болестта.

Междувременно националното опазване на здравето предизвести, че чака случаите на заразявания да набъбнат още повече през идната седмица като директен резултат от неспазването на рестриктивните мерки по време на новогодишната нощ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР