Италия обяви извънредно положение. То бе въведено по предложение на

...
Италия обяви извънредно положение. То бе въведено по предложение на
Коментари Харесай

Италия обяви извънредно положение. Става нещо страшно

Италия разгласи изключително състояние. То бе въведено по предложение на министъра на гражданската отбрана и морската политика Нело Музумечи. Решението взе държавното управление. Извънредно състояние бе оповестено на територията на цялата страна по отношение на изключителното увеличение на мигрантския поток по средиземноморските направления, съобщи БГНЕС.

Извънредното състояние, подкрепено с в началото финансиране в размер на 5 млн. евро, ще продължи 6 месеца.
-->
" С наслаждение се съобразихме с настояването на министъра на вътрешните работи Матео Пиантедоси, който добре осъзнава сериозността на това събитие ”, сподели Музумечи и посочи, че броят на мигрантите в страната се е нараснал с 300%.

Нека бъде ясно, че това не взема решение казуса, чието разрешаване е обвързвано само със съзнателна и виновна интервенция от страна на Европейския съюз ", добави министърът.

Благодарение на изключителното състояние ще бъде допустимо да се приложат по-бързи процедури и дейности, с цел да се предложат на мигрантите решения за приемане в къси периоди с съответни стандарти, показва АНСА.

Това обявиха държавни източници в края на съвещанието на Съвета на министрите, като подчертаха, че Гражданска отбрана и Италианският червен кръст също ще се включат със своя опит и съоръжение. В същото време, акцентират същите източници, ще бъдат увеличени и укрепени структурите, ориентирани към репатриране на лицата, които нямат право да обитават в Италия, като се засилят дейностите по идентифициране и експулсиране
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР