Италия договори увеличаване на газовите доставки от Алжир днес, като

...
Италия договори увеличаване на газовите доставки от Алжир днес, като
Коментари Харесай

Италия се договори за допълнителни газови доставки от Алжир

Италия контракти увеличение на газовите доставки от Алжир през днешния ден, като част от проекта ѝ за диверсификация и търсене на източници, различни на съветските, съобщи ДПА.

Страната реши да стане самостоятелна от съветския газ след нашествието в Украйна. Преди нея Русия доставяше на Италия 29 милиарда куб. метра газ годишно.

" В последните месеци Алжир се трансформира в главен снабдител на газ за нашата страна ", съобщи италианският министър-председател Марио Драги в столицата на африканската страна след среща на министри от двете държавни управления.

Алжир даде обещание да обезпечава спомагателни 4 милиарда куб. м газ към към този момент контрактуваните 21 милиарда годишно. Страната доставя природния газ през Транссредиземноморския газопровод, който минава през Средиземно море до остров Сицилия. Освен тези доставки, Италия има газови покупко-продажби и с други страни, измежду които Катар и Азербайджан.

Газът не е бил единствената тематика, обсъждана при визитата на италианската делегация. Алжирският президент Абделмаджид Тебун изрази удовлетворение от подписването на още петнадесет съглашения с Италия, в това число в сфери като възобновимите източници на сила, строителството и битката с корупцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР