Италианското правителство ще приеме закон срещу спасяването на емигранти в

...
Италианското правителство ще приеме закон срещу спасяването на емигранти в
Коментари Харесай

В Италия ще глобяват за спасяване на бежанци

Италианското държавно управление ще одобри закон против спасяването на емигранти в Средиземно море. Одобрените от Народното събрание промени плануват санкция до 1 милион евро за частни плавателни средства, които се занимават със избавяне на хора и нарушават заповедта за нахлуване в териториалните води. Едновременно с това корабът предстои на незабавна конфискация.

Управлението на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБ) е съществено обезпокоено от решението на италианското държавно управление за налагането на санкции за кораби и капитаните им, които избавят емигранти. От комисариата акцентират, че въвеждането на финансови или други санкции за капитаните на кораби може да подкопае активността на частните плавателни средства при избавителни действия в морето. По-голямата част от европейските страни отхвърлиха да организират избавителни интервенции в Средиземно море. В момента само неправителствените организации оказват помощ при спасяването на живота на бежанци и мигранти, които подхващат рискови опити да прекосят морето и да стигнат до Европа.

Върховният комисариат за бежанците счита, че проявата на човещина от страна на неправителствените организации не трябва да се преглежда като закононарушение или да се стигматизира и не би трябвало те да бъдат заставяни да връщат избавените хора в Либия или да ги предават на либийската брегова защита, тъй като това би заплашило живота на бежанците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР