Флотската кула ще отвори отново врати за посетители на 29

...
</TD
>Флотската кула ще отвори отново врати за посетители на 29
Коментари Харесай

Флотската кула в Русе отваря врати по повод Световния ден на река Дунав 

Флотската кула ще отвори още веднъж порти за гости на 29 юни 2024 година. Инициативата на Изпълнителна организация " Проучване и поддържане на река Дунав " е във връзка Световния ден на река Дунав. Събитието се отбелязва от 29 юни 1994 година, когато 13 страни и Европейската комисия подписват интернационалната Конвенция за запазване на река Дунав. За първи път в България Денят на Дунав се празнува през 2004 година.

В празничния ден посетителите ще могат да прегледат музейната експозиция, ситуирана в една от залите на кулата, където през 1860 година са почнали първите метеорологични наблюдения у нас. Тя е основана по концепция на дирекция " Хидрология и хидрометеорология " и е открита през 2015 година. Сред по-интересните експонати, които могат да бъдат видени са хидрометрично витло с тегло от 100 кг, радиостанция с която са се предавали данните за метеорологичните наблюдения, лимниграф, пегел и други. 

На място всеки ще може да се запознае и с осведомителните материали по двата плана, които се извършват сега по стратегия " Дунавски район " 2021-2027 с присъединяване на Агенцията - Danube Sediment_Q2 и Danube Water Balance. Посещенията за жители и посетители на Русе ще бъдат вероятни от 11 до 13 часа и от 14.30 до 16.30 часа.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР