Италианското правителство ще поиска от Европеската комисия да преосмисли решението

...
Италианското правителство ще поиска от Европеската комисия да преосмисли решението
Коментари Харесай

Амстердам не е готов да приеме регулатора за лекарствата, Италия иска прегласуване на избора

Италианското държавно управление ще изиска от Европеската комисия да премисли решението регулаторът на лекарствения пазар в Европейски Съюз да се реалокира в Амстердам след Брекзит. Милано изгуби гласуването предходната година след изтегляне на чоп, а в понеделник от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) обявиха, че холандският град няма да е подготвен са обещаната нова централа до 2020 година

Новината заяви " Ройтерс " като се базира на държавни източници от Рим.

В понеделник изпълнителният шеф на ЕМА - италианецът Гуидо Раси, съобщи, че организацията няма различен избор, с изключение на да одобри краткотрайно настаняване в комплекса Spark, макар че офис площите в него са два пъти по-малко в съпоставяне със сегашнага лондонска централа.

Решението не е оптимално, само че е допустимо най-хубавото поради събитията, се споделя в специфичното извление на Раси. ЕМА бърза да се реалокира преди Англия да напусне Европейския съюз в края на март 2019 година Но холандците още не са достроили новата централа и краткотрайно ще настанят личния състав в бизнес комплекса в западната част на Амстердам. Според здравното министерство това ще трае единствено няколко месеца - до началото на 2020 година
" Физическото пренасяне на ЕМА в нова страна е най-голямото предизвителства, пред което се е изправяла организацията от самото си учредяване ", добавя изпълнителният шеф.

Малко по-късно източник на " Ройтерс " сподели, че " държавното управление в Рим ще предприеме всички подобаващи стъпки в Европейската комисия и съответните управляващи, с цел да реализира преосмисляне на решението, с което Милано изгуби ". София бе препоръчана от българското държавно управление като претендент да приюти ЕМА, само че в никакъв случай не е била считана за любимец.

Проф. Гуидо Раси е във втория си мандат отпред на ЕМА, който стартира на 16 ноември 2015г. Първият му мандат бе през 2011-2014 година, след което за една година той бе основен консултант по стратегическите въпроси. Раси е член на управителния съвет от 2009 година, като по същото време ръководеше италианската Агенция по медикаментите в интервала 2008-2011 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР