Италианското правителство прие рано тази сутрин указ, който разрешава свободното

...
Италианското правителство прие рано тази сутрин указ, който разрешава свободното
Коментари Харесай

От 3 юни Италия отваря границите си за туристи от ЕС, отпада задължителната карантина

Италианското държавно управление одобри рано тази заран декрет, който позволява свободното пътешестване до и от чужбина от 3 юни, съобщи Ройтерс.

Агенцията дефинира този ход като значим стадий от смекчаването на ограничаващите ограничения поради новия ковид в Италия, която вкара едни от най-строгите рестрикции в света.

Според днешно държавно официално съобщение, представено от Франс прес, Италия ще отвори от 3 юни границите си за туристи от Европейския съюз и ще отстрани наложителната карантина за задгранични гости.
Отново растеж на болните и жертвите на ковид в Италия Страната е на трето място в мрачната статистика след Съединени американски щати и Англия
Мерките бяха огласени през миналата нощ след траяло близо 10 часа съвещание на кабинета. В официалното съобщение се прецизира, че те се ползват " според връзките, произлизащи от правния ред на Европейски Съюз " и може да бъдат изменени при възможен " епидемиологичен риск ".

С разрешаването на свободното пътешестване от 3 юни, италианското държавно управление се надява да избави летния туристически сезон. Това ще има значимо значение за възобновяване на националната стопанска система, от която туризмът е основен бранш, защото съставлява 13 % от брутния вътрешен артикул на страната.
Венеция след рецесията: Ще съумеят ли италианците да спасят туристическия сезон След 55 дни на цялостна карантина, рестриктивните мерки в страната се анулират поетапно
" Отварянето на италианските граници за европейски жители ще благоприятства освен туризма, само че ще избави и реколтата с връщането в страната на към 150 000 сезонни служащи от Румъния, Полша и България ", означи през днешния ден един от най-големите профсъюзи на аграрни производители - Колдирети.

От 3 юни италианското държавно управление ще позволи също свободното пътешестване сред обособените области. Някои районни управляващи желаеха това да стане по-скоро, само че министър председателят Джузепе Конте упорства за последователно завръщане към нормалността, с цел да бъде предотвратен втори пик на епидемията в страната.

През март Италия стана първата европейска страна, наложила ограничавания на национално ниво поради ковид. На 4 май държавното управление пристъпи към първата фаза от разхлабването на рестрикциите, като позволи на заводите още веднъж да проработят и отвори парковете, напомня Ройтерс.

В понеделник, 18 май, е планувано да отворят дребни и огромни магазини за нехранителни артикули, а също козметични и фризьорски салони, питейни заведения и заведения за хранене, за които в началото бе оповестено, че ще възобновят работа от 1 юни.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 175 37 105 573 Света 4 649 010 27 596 309 041 1 771 607 Заразени* Нови Починали България 2 175 37 105 Света 4 649 010 27 596 309 041
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР