Италианският волейболен гранд Сър Сикома Монини (Перуджа) си гарантира 1/4-финал

...
Италианският волейболен гранд Сър Сикома Монини (Перуджа) си гарантира 1/4-финал
Коментари Харесай

Перуджа си гарантира 1/4-финал в Шампионската лига

Италианският волейболен гранд Сър Сикома Монини (Перуджа) си подсигурява 1/4-финал в най-силния евротурнир - Шампионската лига за мъже, откакто реализира 5-а поредна победа в груповата фаза. Играчите на Андреа Анастази се постановиха като посетители над словенския АХ Волей (Любляна) с 3:1 (25:21, 25:15, 23:25, 25:15) в 5-а си среща от Група Е от ШЛ, играна нощес пред над 4000 фенове в зала " Спортна Дворана Тиволи ". Първи арбитър на мача беше българинът Александър Виналиев.

Така " алените дяволи " си бетонираха първото място в групата, като имат 5 победи от 5 мача и 15 точки. Перуджа записа и общо 26-а поредна победа от началото на сезона във всички шампионати, в които взе участие. АХ Волей пък остава втори с 2 победи, 3 загуби и 7 точки, като резервира шансове да се класира за плейофите на най-престижния шампионат в Европа.

В последните си мачове от групата Перуджа приема немския Дюрен, до момента в който словенският отбор гостува на турския Зираатбанк (Анкара), с националът Мартин Атанасов в състава, в пряк конфликт за второто място. И двата дуела са на 25 януари (сряда).

Над всички за Перуджа бе кубинецът Хесус Ерера Хайме със страхотните 25 точки ( 7 аса! , 1 блок и 77% успеваемост в офанзива - +18) за успеха и закономерно бе разгласен за MVP на мача.

За домакините от АХ Волей Филип Шестан и Матей Кок осъществиха 15 и 14 точки.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР