Италианският вътрешен министър Матео Салвини обвини Холандия и ЕС, че

...
Италианският вътрешен министър Матео Салвини обвини Холандия и ЕС, че
Коментари Харесай

Италия не допуска кораб с мигранти и влезе в спор с Холандия

Италианският вътрешен министър Матео Салвини упрекна Холандия и Европейски Съюз, че нехаят за ориста на 42 мигранти, на които Италия не разрешава да слезе на нейна територия и които са блокирани от 11 дни на холандски филантропичен транспортен съд, заяви Франс прес.

" Лично писах на холандския си сътрудник, че не мога да допускам по какъв начин не се интересуват от транспортен съд под техен байрак, който е в намерено море към този момент 11 дни ", съобщи Салвини, който е водач на крайнодясната " Лига ".

На 12 юни филантропичният транспортен съд " Сий уоч 3 " избави 53 мигранти, тръгнали от Либия с надуваема лодка. Капитанът на кораба, който плава под холандски байрак, само че е нает от немска Неправителствени организации, отхвърли да ги върне в Либия, която не е считана за несъмнено място, и се насочи към италианските крайбрежия.

Десет от мигрантите, включително бременни дами, получиха преди осем дни позволение да слязат на остров Лампедуза, а в събота там бе признат и болен мъж, само че останалите 42 мигранти остават на борда на кораба, който не може да влезе в италиански териториални води, тъй като може да бъде иззет.

" Ще държим холандското държавно управление и както постоянно отсъстващия и отдалечен Европейски съюз виновни за всичко, което би могло да се случи на дамите и мъжете на борда на " Сий уоч ", съобщи Салвини, който забрани кораби на спасяващи мигрантите неправителствени организации да влизат в италианския пристанища.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР