Италианският външен министър Луиджи Ди Майо предупреди, че милиони хора

...
Италианският външен министър Луиджи Ди Майо предупреди, че милиони хора
Коментари Харесай

Италия бие алаерма: Морската блокада на Украйна може да убие милиони

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо предизвести, че милиони хора могат да умрат от апетит, в случай че Русия не прекрати блокадата на украинските пристанища, до момента в който беше хазаин на диалози на министрите от Средиземноморието по отношение на продоволствената рецесия.

" Следващите седмици ще бъдат решаващи за справяне със обстановката ", сподели Ди Майо след виртуална среща с Турция, Ливан и останали страни, както и ръководителя на G7- Германия и на Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации.

" Искам да го кажа ясно: чакаме точни сигнали от Русия, тъй като блокирането на износа на зърно значи да се държат като заложници и да се осъдят на гибел милиони деца, дами и мъже.

Корабите, заредени със зърно, остават блокирани в Украйна, която преди съветската инвазия беше считана, като международна износителка на царевица, пшеница и слънчогледови зърна.

Ливанският външен министър Абдулах Боу Хабиб сподели по време на срещата, че повишаващите се цени на горивото и други съществени артикули ускоряват рецесията в страната му.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР