Италианският шампион записа много важна и трудна победа в едно

...
Италианският шампион записа много важна и трудна победа в едно
Коментари Харесай

Шампионът Интер нанесе първа загуба на Наполи, който дръзна да седне на трона

Италианският първенец записа доста значима и сложна победа в едно от огромните дербита на кръга от . " Нерадзурите " реализираха цялостен поврат и нанесоха първа загуба през акцията на краткотрайния водач Наполи, побеждавайки го със зрелищното 3:2. По този метод първенецът от предишния сезон към този момент е 3-ти с 4 точки пасив от водачите Наполи и Милан.
След като неаполитанци нямаха нито един гол в последните си 3 гостувания на Интер, този път избухнаха с цели 2, само че и те не им стигнаха даже и за точка. " Нерадзурите " пък не престават невероятната си серия без проваляне вкъщи (не са губили от октомври 2020 година), състояща се от 20 победи и 3 равенства.
Днешният дуел бе изпълнен с голови положения и пред двете порти. Гостите съумяха да поведат посредством Желински в 17-ата минута, когато провинен бе Барела, само че единствено 8 по-късно Чалханоглу изравни от дузпа. Пълният поврат бе сбъднат минута преди края на частта, когато Перишич вкара от неловко състояние след центриране от ъглов удар.
Мартинес с доста акуратен изстрел в 61-ата минута направи задатъка им два гола и изглеждаше като че ли домакините са си подсигурили триумфа, само че тогава Дрис Мертенс, който не се бе разписвал от много време, вкара с хубав изстрел от междинна отдалеченост (79`). До края на дуела домакините не бяха безупречни и на няколко пъти се пропукаха, само че това не приключи съдбовно за тях и успеха бе реализирана.

Цялостно " нерадзурите " имаха много повече на брой основани положения за гол, само че Наполи имаше малко преимущество при владеенето на топката. Освен това гостите направиха умопомрачителни пропуски в последните секунди. Първо Марио Руи стреля, а Ханданович удивително избави и топката кацна на напречната греда, а по-късно Мертенс от непосредствена отдалеченост не уцели вратата с крайник.
За Интер следва доста значим домашен дуел против Шахтьор Донецк от групите в Шампионска лига (сряда - 24.11), като " нерадзурите " са длъжни да го завоюват, в случай че желаят да имат положителни шансове за класиране към елиминационната фаза. След това пък има аудиенция на Венеция в Серия А.
Наполи пък гостува на Спартак Москва в групите на Лига Европа (сряда - 24.11), където е водач все още, само че руснаците, които са последни, имат единствено 3 точки по-малко. След този дуел следва ново съществено дерби за неаполитанци в шампионата - домакинство против Лацио.
СЪСТАВИ
Интер: Ханданович, Ранокиа, Бастони, Шкриниар, Дармиан, Перишич, Барела, Брозович, Чалханоглу, Кореа, Мартинес
Наполи: Оспина, Ди Лоренцо, Кулибали, Рахмани, Ангиса, Желински, Руи, Руис, Инсиние, Лосано, Осимен
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
В 47-ата минута " нерадзурите " бяха покрай това да удвоят своя задатък. Чалханоглу нахлу в наказателното поле на съперника и имаше доста време да реши какво развиване на атакта да избере. В последна сметка той комбинира с Мартинес, който стреля мигновено, само че в обсега на Оспина и стражът отрази.
61` - 3:1! Интер въпреки всичко се разписа в 60-ата минута. Той получи топката вдясно на границата на наказателното поле на Наполи и стреля доста точно по диагонала в далечния ъгъл. Перфектен завършващ удар и удобен задатък за домакините.
79` - 3:2! Интригата в дуела бе върната. Дрис Мертенс стреля от междинна отдалеченост по доста техничен и прекрасен метод, откакто секунди преди този момент той и още двама негови съотборници лишиха топката от Един Джеко малко пред наказателното му поле.
В добавеното време от дуела Ханданович направи удивително избавяне след удар от близка отдалеченост с глава. При него топката мина над вратата и кацна на напречната греда.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
17` - 0:1! Барела загуби топката в средата на терена, където Желински му я лиши. След това полузащитникът спринтира и се включи в нападението на Наполи и получи топката от Инсиние на границата на наказателното поле. Полякът не се забави и момент и стреля мощно, без да остави шансове на Ханданович.
В 23-ата минута Барела бе доста покрай това да се реваншира. След като получи подаване в наказателното поле и опита мигновено изстрел. Той обаче бе блокиран от Кулибали, а това породи бурни искания от домакините, които бяха сигурни, че топката се е спряла в ръката му. Главният арбитър в началото подмина обстановката, само че по-късно получи сигнал от ВАР да преразгледа обстановката и откакто го стори, уточни бялата точка.
25` - 1:1! С осъществяването се нае Чалханоглу и стреля мощно по земя право в долния десен ъгъл на Оспина, който бе пратен в другия ъгъл.
Минути преди края на полувремето Интер можеше да реализира цялостния поврат в дуела още през първата част, откакто защитата на гостите позволи доста груба неточност в защитата, а това разреши на Барела да отнеме топката и да опита изстрел от междинна отдалеченост. Там обаче Оспина се отличи с чудесно спасяванте.
44` - 2:1! Обратът въпреки всичко бе завършен. Центриране от ъглов удар и страховит контакт с топката съумя да направи Перишич от доста неуместна позиция на първа греда и по този начин да приключи цялостния поврат с глава.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Шампионът няма право на неточност, защото изостава с цели 7 точки от Наполи, който след загубата на Милан от Фиорентина в този кръг остана единственият в Серия А без проваляне, като при победа ще дръпне с 3 точки еднолично на върха пред " росонерите " (и в същото време ще отвори преднина от 10 точки пред " нерадзурите " ).
Интер обаче печели последните си 3 дуела от вкъщи от шампионата против този противник без да му е разрешил даже и да се разпише. Освен това първенците от предходната акция не са губили домашен мач в Серия А от октомври 2020 година (19 победи и 3 равенства в този интервал!).
Наполи съумява да запише серия от 12 мача без загуба за старт на акцията от сезон 2017/18, когато обаче в последна сметка приключи втори в крайното класиране. Все отново този път отборът е по-солиден в защита, допускайки единствено 4 гола (срещу 8 от оня сезон). Любопитното е, че в онази акция 13-ият мач също бе извоюван и то против клуб от Милано... само че не Интер, а градският противник Милан.
Зарядът е голям, а с изключение на всичко друго има цели 4 червени картона в последните 3 публични дуели на Наполи.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР