Италианският шампион Милан победи много мъчително Верона с 2:1 в

...
Италианският шампион Милан победи много мъчително Верона с 2:1 в
Коментари Харесай

Милан се поизмъчи но победи Верона в Серия А

Италианският първенец Милан победи доста трудно Верона с 2:1 в среща от 10-ия кръг в Серия А. С триумфа на„ Марк Антонио Бентегоди “ „ росонерите “ се подредиха трети в класирането с 23 точки. Наполи продължава да е водач с 26, а втори е другият непобеждаван до момента отбор Аталанта с 24.

Мигел Велосо си вкара автогол в 9-ата минута, с цел да даде задатък на ломбардийци, без действително да са отправили прецизен удар. Италианският гранд обаче задържа преднината си единствено 10 минути, преди Корай Гюнтер да изравни, не и без помощта на рикошет в Матео Габия.

Снимка: БГНЕС  Милан се поизмъчи само че победи Верона в Серия А
Веронци имаха малко повече шансове от своя по-именит противник в хода на мача, само че Сандро Тонали в 81-ата минута донесе изстраданата победа за „ Дявола “ в града на Ромео и Жулиета.

Именно италианецът бе огромният воин и в предходното посещение на Милан на „ джалоблу “ преди броени месеци, когато означи два гола за успеха с 3:1, пристигнала след поврат и дала сериозен подтик за 19-ото Скудето.

Гостите от Милано стартира надалеч по-активно и стимулирано от своя противник. Удар на Жиру не се увенча с триумф, на " червено-черният " напън не спря.
Снимка: БГНЕС  Милан се поизмъчи само че победи Верона в Серия А
Десетина минути след началото Леао проби мощно отляво и пусна паралелно на голлинията подаване, а Мигел Велосо вкара топката в личната си врата в опита си да почисти.

В идната офанзива Тонали изведе Жиру в обстановка един на един с Монтипо, само че френският нападател стреля в навън.

Преднината на първенеца се задържа едвам 10 минути. Тогава " джалоблу " разви бърза офанзива, на чийто връх се озова Корай Гюнтер, който стреля неособено добре, само че топката се отклони в Габия и влетя в мрежата на Татарушану.

До края на полувремете темпото на " Бентегоди " поспадна, като Милан опитваше офанзиви най-много през Леао, само че от всички опити на първенеца не произлезе нещо рисково за Монтипо и защитата.
Снимка: БГНЕС  Милан се поизмъчи само че победи Верона в Серия А
На почивката Стефано Пиоли вкара в игра Дивок Ориги и Анте Ребич, само че неговите ученици едвам не позволиха второ попадение секунди след началото на частта. Хруштич опита удар диагонално с по-силния си ляв крайник, само че не откри рамките на вратата.

И идната заплаха в дуела беше пред вратата на гостите. Влезлият от пейката Пиколи разтресе напречната греда с глава, а след недоброто изчистване на Габия Фараони стреля от дъгата, само че в навън.

Гостите от Ломбардия можеха да поведат още веднъж посредством Ребич, само че Монтипо сподели страхотна реакция и отрази рисков удар на хърватина.
Снимка: БГНЕС  Милан се поизмъчи само че победи Верона в Серия А
Девет минути преди приключването на постоянното време италианският отличник разви мълниеносна контраофанзива, при която Ребич изведе Тонали самичък против Монтипо, а отбранителният халф промуши топката сред краката на стража за 1:2.

Играчите на дебютиращия Бокети можеха да зарадват някогашния бранител с точката в края, само че първо различен дебютант - Малик Тчау, влезнал от скамейката на Милан, направи феноменална интервенция в защита за италианския гранд, избивайки в корнер. При ъгловия удар Татарушану увисна извънредно неуместно, само че защитата в бяло реагира добре и предотврати попадение за домакините.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР