Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини обяви ограничаване до

...
Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини обяви ограничаване до
Коментари Харесай

Италия ограничава услугите за кандидати за убежище

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини разгласи ограничение до най-малко на услугите, които ще получават намиращите се сега в Италия 136 хиляди претенденти за леговище, съобщи " Франс прес ".

Наредбата на министъра е съпроводена от ново съглашение със службата за битка с корупцията за по-добро следене на употребяваните средства от частни структури, откакто бяха открити доста злоупотреби.

Досега публичните поръчки, обявявани от районните управляващи за структурите за банкет на претенденти за леговище, предвиждаха от 30 до 35 евро дневно на човек и до 45 евро за уязвимите лица. Това прави близо 3 милиарда евро годишни разноски за страната.

Отсега нататък на претендентите за леговище ще бъдат обезпечени само първични базови услуги. Такива, свързани с интеграцията - часове по италиански език, професионално образование, срещи с психолози - ще получават единствено лицата, получили позволение за престой.

Според пресата бюджетът за претендент за леговище се чака да бъде понижен до към 20 евро дневно.

В началото на юли Салвини изпрати писмо на комисиите, разглеждащи молбите за леговище. Той изиска ускорение на процедурите и ограничение на разрешенията за престой от филантропични съображения.

От към 81 500 решения, взети от тези комисии през 2017 година, 8 % са получили леговище, 8 % - субсидирана протекция, 25 % - позволения за престояване заради филантропични съображения, и 58 % са били отхвърлени. Макар и да не съществуват статистики, част от отхвърлените апелират и съдиите постоянно вземат решение, че би трябвало да им се даде филантропична протекция, означи " Франс прес ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР