Италианският град Матера откри на 19-ти януари домакинството си на

...
Италианският град Матера откри на 19-ти януари домакинството си на
Коментари Харесай

€250 000 за откриването на Матера 2019, 3 млн.лв. за Пловдив – ЕСК, в кой джоб потънаха парите?

Италианският град Матера откри на 19-ти януари семейството си на Европейска столица на културата. Южният италиански град в региона Базиликата ще носи тази купа паралелно с Пловдив, където церемонията по откриването беше на 12 януари и струваше на страната близо 3 млн. лева

Откриването беше излъчено непосредствено по първи канал на публичната телевизия Раи и Радио Раи.

Матера е четвъртият град на Италия след Флоренция, Генуа и Болоня и първият от южната част на страната определен за такава столица.

Градът, региона Базиликата и културата на цяла Европа бяха показани с осъществяването на 20 плюс 19 оркестри, знак на актуалната година. Оркестърът на Матера и пловдивският Марица брас бенд ще показват двете европейски столици на културата.

Кулминацията беше на сцената на площад Сан Пиетро Кавеозо с осъществявания на известни артисти и артисти като Скин, Артуро Бракети, Стефано Болани и други

Специален посетител беше Валя Балканска, която омайност гостите на Матера с осъществяването си на песента Излел е Дельо Хайдутин.

Приветствено слово произнесоха президентът на страната Серджо Матарела и министър председателят Джузепе Конте.

Според финансовите планове на италианската община, празникът по откриването е коствало по малко от 250 000 евро или към половин милион лв.. За разлика от Пловдив, където по последна информация единствено за откриването общината през Фондация Пловдив 2019 - Европейска столица на културата е изхрачила над 3 млн. лева и сега се проверява от прокуратурата.

Източник: faktualno.com
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР