Италианският елитен Лацио стана жертва на компютърна измама. Хакери успяха

...
Италианският елитен Лацио стана жертва на компютърна измама. Хакери успяха
Коментари Харесай

Лацио със своя Казанска афера, ужилиха го с 2 млн.

Италианският първокласен Лацио стана жертва на компютърна машинация. Хакери съумяха да завлечен последните 2 милиона евро, които „ лациалите” дължаха на Фейенорд за бранителят Стефан де Фрай.

Разкритието е на вестник „ Ил Темпо”, който твърди, че римляните са се подлъгали от електронно писмо, което съдържало емблемата на холандския първенец. Нищо в текста на известието не събуждало подозрения за достоверността му.

В писмото са били посочени банкови сметки, по които да бъдат преведени парите и от Лацио наредили транзакцията. Едва часове по-късно станало ясно, към този момент в действителна преписка с Фейенорд, че парите в никакъв случай не се стигнали до отбора от Ротердам.

Посочените банкови сметки се оказали недействителни, а хакерите пренасочили средствата по различен IBAN и по този начин краткотрайно заличили следите си. Според „ Ил Темпо” закононарушението към този момент е обект на следствие от прокуратурата, откъдето въпреки всичко съумели проследят парите, които сега се намират в холандска банка.

Случаят мощно припомня на неприятната преживелица с родния Левски през 2009 година, по-известна като „ Казанската афера”. Скандалът тогава се разиграва в дните преди безконечното дерби против ЦСКА, като в офисите на „ сините” идва предложение сякаш от Рубин Казан, който е подготвен да купи четири от тогавашните звезди – Дарко Тасевски, Юсеф Рабех, За Соарес и Живко Миланов – за общо 5 милиона евро. Два дни преди мача с „ червените” карето отпътува за Москва, защото от Рубин упорстват, че желаят договорката да стане незабавно, с цел да картотекират новите попълнения за Шампионската лига.

Звучният пестник за „ сините” отеква в съветската столица, където никой не чака делегацията на Левски. А с играчите пътува освен към този момент някогашният финансов шеф Константин Баждеков, само че и тогавашният притежател Тодор Батков. Четиримата футболисти не взеха присъединяване в дербито против ЦСКА, в което „ червените” се постановиха без никакви кахъри с 2:0. Естествено, за случилото се Батков упрекна предходните притежатели на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов, само че ГДБОП не намира улики против двамата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР