Италианските детективи разбиха мафиотска структура за рециклиране на токсична пластмаса,

...
Италианските детективи разбиха мафиотска структура за рециклиране на токсична пластмаса,
Коментари Харесай

Италианската полиция разкри мафиотски бизнес с токсични обувки

Италианските детективи разрушиха мафиотска конструкция за преработване на токсична пластмаса , изпращана в Китай за рециклирине, с цел да се върне назад като обувки, които се продават в Италия, заяви полицията в четвъртък.

Служителите на реда хвърлиха в следствения арест 10 души , задържаха още петима под домакински арест и откриха надзор върху пет компании в Сицилия, откакто разкриха мошеничеството при употребявани пластмасови плоскости, нечисти с торове и пестициди.

Арестуваните са упрекнати в разнообразни закононарушения, измежду които изнудвания, владение на нелегално оръжие, тежки телесни повреди и трафик на боклуци.

Престъпният пръстен е управителен от Клаудио Карбонаро, разбойник, който е " виновен за жестоки закононарушения през 80-те и 90-те години, в това число за над 60 убийства ", съобщи полицията.

След като стана очевидец на полицията, Карбонаро се завърна през 2013 година в Сицилия, където пое управлението на мафиотски клан и даде началото на извънредно доходоносния трафик на нечисти пластмаси.-->

Полицейската интервенция пристигна след 4-годишно следствие след изземването в Рим на обувки , направени от токсични материали . Разследването разкри, че пластмасовите боклуци се събират в хранилища в Сицилия и се транспортират до Китай, единствено с цел да се върнат в Италия като обувки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР