Италиански медии замесиха България в най-мащабната операция от десетилетия насам

...
Италиански медии замесиха България в най-мащабната операция от десетилетия насам
Коментари Харесай

Мащабна операция срещу мафията Ндрангета - има ли задържани българи

Италиански медии замесиха България в най-мащабната интервенция от десетилетия насам против калабрийската мафия. Арестувани са 334-ма членове на Ндрангета. Според изявления, има арестувани и на територията на България. Вътрешният министър Младен Маринов обаче, отхвърли.

Според изявленията, акции са се провели още в Калабрия, Германия и Швейцария. Сред задържаните са юристи, политици предприемачи и чиновници на държавната администрация. Обвинението е за изнудване, пране на пари и присъединяване в мафиотска организация.

В огромната интервенция са взели участие над 2500 души от спецчастите на карабинерите, парашутисти, мобилни отряди и екипи с кучета. 260 от обвинените се намират в пандиза, а другите са под домакински арест. Цялото следствие обгръща общо 416 души.

Вътрешният министър Младен Маринов направи коментар по отношение на изказванието, че има арестувани хора и в България.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи на България: До този миг на територията на България няма осъществени арести по искане на италианските служби. Разпоредих да се свържат с нашия представител там, в това число и с представител на италианската полиция, който е в България, в посолството. Те ни увериха, че нямат данни за български жител. Не знам по каква причина името на България съществува в тази интервенция, само че това е формалната информация, която имаме по формален път.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР