Италианската полиция блокира няколко групи в мобилното приложение Telegram, в

...
Италианската полиция блокира няколко групи в мобилното приложение Telegram, в
Коментари Харесай

Разбиха схема за издаване на фалшиви здравни сертификати

Италианската полиция блокира няколко групи в мобилното приложение Telegram, в които потребителите са можели да купуват подправени здравни пропуски за COVID-19, нужни за достъп до редица услуги и действия, съобщи Ройтерс. Здравният пропуск удостоверява, че притежателят му е получил най-малко една доза ваксина против COVID-19, има негативен тест или неотдавна се е възстановил от вируса, съобщи NOVA.

От 6 август пропускът е нужен в Италия за достъп до фитнес зали, плувни басейни, музеи, кина и заведения за хранене на закрито, а от 1 септември ще бъде наложителен за студентите в университетите и за пътешестване с влакове, самолети, кораби и рейсове на дълги дистанции. Полицията сподели, че е спряла 32 групи в Telegram, настоящи в страната и предлагащи подправени здравни пропуски на хиляди клиенти за 500 евро в криптовалута или ваучери за онлайн извършване на покупки.

Четирима души са разследвани по съмнения в машинация и подправяне на документи. Около 66 % от италианците са получили най-малко една доза ваксина против COVID-19, а близо 55 % са изцяло имунизирани. Много хора в Италия обаче не желаят да се имунизират, а въвеждането на здравния пропуск провокира митинги от жители, които споделят, че това е потъпкване на свободите и индиректен метод за налагане на наложителна имунизация. По данни на здравното министерство към 20 милиона здравни пропуща са свалени през интернет в страната, чието население е близо 60 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР