Италианската община Киаромонте (Базиликата, провинция Потенца) с население от около

...
Италианската община Киаромонте (Базиликата, провинция Потенца) с население от около
Коментари Харесай

Атрактивно градче продава къщи за по 1 EUR

Италианската община Киаромонте (Базиликата, провинция Потенца) с население от към 1700 души показа план за продажба на къщи за 1 EUR. Целта на плана е възобновяване и градска реорганизация на историческия център, както и унищожаване на вероятните опасности от сриване на обособени къщи, в това число посредством разрушение.

Друга цел е възраждането на историческата част на града като основен център на живот, просвета и активност, поощряване на интеграцията на фамилиите, туристическите действия и работата на магазини или занаятчийски работилници. Програмата цели и да способства за социално-икономическия напредък на общината посредством възобновяване на историческата, архитектурната и градската инфраструктура от жизненоважно значение и разрешава на държавната, районната и общинската хазна да получават осезаеми доходи в сходство с техните ползи, произлизащи от възобновяване на жилищата.

Киаромонте се намира на надморска височина от 794 метра върху каменист отвор с аспект към долината на река Сини (на юг) и долината на потока Серапотамо, неин приток (на север), в Националния парк Поллино, в южната част на провинция Потенца.

На изток се издига рид, наименуван „ Тимпа Ангари “, по скатовете на който има някогашен локален археологически регион. Историческият център е концентриран върху скалиста издаденост под формата на амфитеатър, до момента в който актуалният център бързо се е разширил до скатовете на хълма.

Общината е разграничена на няколко села. Характерна линия на града е съществуването на голям брой пещери, издълбани в скалите, които съхраняват ресурси от домашно създадено алено вино от локални лозя, един от главните детайли на гастрономията на Киаромонте.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР