Италианската футболна федерация планира да въведе ново ограничение за парите,

...
Италианската футболна федерация планира да въведе ново ограничение за парите,
Коментари Харесай

В Италия режат бюджета за заплати на клубовете

Италианската футболна федерация възнамерява да вкара ново ограничаване за парите, които харчат клубовете за заплати, научихме от La Repubblica.

Обсъжда се разновидността от сезон 2024/25 тимовете от Серия А и Серия Б да не могат да харчат повече от 70% от общите си доходи, с цел да задоволяват потребностите на своите състезатели. В момента този % е 80.

Подобни регулации имат за цел да възстановят реда в европейския футбол, защото все по-често ставаме очевидци на заплати от порядъка на няколко десетки милиона годишно за един-единствен футболист. Това води до неизбежна гибел на конкуренцията и все по-често виждаме едни и същи клубове да приключват с най-значимите оценки.

Припомняме, че Ювентус завоюва 9 следващи трофеи от елита, а през XXI век само Рома съумя да се намеси сполучливо в тази битка, в която вземат участие най-вече Интер и Милан.

На интернационално равнище в Шампионската лига Реал Мадрид завоюва 5 от последните 10 издания, до момента в който националните шампионати се трансфораха в извънредно право на Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и ПСЖ.

С въвеждането на таван от 70% на заплатите в Италия ще се подтикват разноските за инфраструктура и развиване на юношески и женски футбол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР