Италианската авиокомпания Aeroitalia съобщи, че е придобила дял от 93,86%

...
Италианската авиокомпания Aeroitalia съобщи, че е придобила дял от 93,86%
Коментари Харесай

Италианска авиокомпания купува румънски конкурент

Италианската самолетна компания Aeroitalia заяви, че е придобила дял от 93,86% в румънския въздушен транспортьор Air Connect за неразкрита все още сума, оповестява Romnania Insider.

" Сделката ще разреши на италианския авиопревозвач да ускори наличието си на италианския районен пазар и да ускори захранващия потенциал към своя център на летище Фиумичино в Рим ", споделят от италианската частна авиокомпания в в обществените мрежи.

Румънската Air Connect е основана от седем частни вложителя и стартира активност през 2022 година за да обслужва районния пазар в страната. Флотът й се състои от турбовитлови самолети ATR 72-600, съгласно  на компанията.
 Съединени американски щати пробват да блокират поглъщането на най-евтиния авиопревозвач
Съединени американски щати пробват да блокират поглъщането на най-евтиния авиопревозвач

JetBlue Airways желае да придобие на нискотарифната Spirit Airlines за 3,8 милиарда $

Според изявления в румънските медии, зад Air Connect е стоял някогашният шеф на несъществуващата румънска самолетна компания Blue Air, дружно с останалите няколко акционери, които са директно свързани с предприемача Дорин Иваску.

Aeroitalia е основана през 2022 година и сега обслужва направления сред Италия и европейски дестинации. Неговият флот се състои от седем самолета Boeing 737 и аероплан ATR 72-600, ръководени от Air Connect.

Още през юли тази година Гаетано Интриери, който е основен изпълнителен шеф на AeroItalia, загатна в изявление за италианското издание Avionews, че желае да закупи румънската компания Air Connect. Тогава представители на Air Connect коментираха, че няма подписани документи за усвояване от страна на AeroItalia, само че потвърдиха, че са се водили договаряния.
 City Airlines - новата нискотарифна самолетна компания на Lufthansa, която стартира да лети от лято 2024
Европа ще има нова нискотарифна самолетна компания от лятото на 2024 година

Превозвачът стартира да набира личен състав от ноември
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР