Италианска бездомна двойка се ожени, след като живя най-малко 30

...
Италианска бездомна двойка се ожени, след като живя най-малко 30
Коментари Харесай

Италианска бездомна двойка се ожени, след като живя 30 години на италианско летище

Италианска бездомна двойка се ожени, откакто живя минимум 30 години на италианско летище, съобщи АНСА.

Атилио и Долорес и двамата над 50-годишни, бяха бракосъчетани от кмета на Варезе, в региона на миланското интернационално летище Малпенса , където те са прекарали по-голямата част от живота си дружно. Долорес беше облечена в бяло, а Атилио в черно. Кметът на Варезе Давиде Галимберти разгласи, че те към този момент са съпрузи на гала в постройката на общината. Сватбата бе отпразнувана след акция, в която се включиха благотворителни организации, подпомагащи бездомници.

Пред кореспонденти Атилио описа, че е водел естествен живот, само че след това изникнали фамилни проблеми, които в последна сметка го създали скитник, живеещ години наред на летището. Долорес не описа каква е нейната история, трансформирала я в бездомница, само че благодари на всички, които са помогнали сватбата да се случи.

Хуманитарни служащи от три организации бяха очевидци на церемонията, разказана от кмета Галимберти като доста красива женитба. Доброволци се погрижиха да грима, прическите и тоалетите на младоженците. Двойката ще остане за няколко дни в хотел във Варезе за меден месец и се надява в този момент да стартира естествен живот. Благотворителни организации считат, че ще могат да намерят работа и дребен дом за двамата бездомници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР