Италианец, който съобщи за поредица от симптоми - включително треска,

...
Италианец, който съобщи за поредица от симптоми - включително треска,
Коментари Харесай

Ужас 3 в 1: Италианец се зарази с маймунска шарка, COVID и СПИН едновременно

Италианец, който заяви за поредност от признаци - в това число тресчица, отмалялост и възпалено гърло - дни след завръщането си от пътешестване до Испания, е първият прочут случай на човек с позитивен тест за маймунска шарка, COVID-19 и СПИН по едно и също време, заяви английският вестник Daily Mail.

По-рано тази година 36-годишният мъж, който не е разпознат, e прекарал пет дни в Испания от 16 до 20 юни. По време на престоя си в страната той призна, че е правил секс без предпазни средства с голям брой мъже.

Дни след завръщането си вкъщи, на 2 юли, той е дал позитивен тест за ковид, се споделя в материала на изданието, което се базира на Journal of Infection.

Същият следобяд е почнал да развива обрив на лявата си ръка. На идващия ден дребни кистообразни циреи се появили по торса му, долните крака, лицето и глутеусите.

До 5 юли те се популяризирали в допълнение и се трансформирали в дребни подутини по кожата. Тогава мъжът отишъл в университетската болница Сан Марко в Катания, където след това бил настанен в отделението по инфекциозни заболявания.

Там той е проучен и за полово излъчени инфекции и се е оказал инфектиран с ХИВ. Последният път, когато е бил проучен за ХИВ зараза, е бил през септември 2021 година, когато пробата му е бил негативен.

След като се възстановил от COVID-19 и от маймунската шарка, той е бил изписан на 11 юли и изпратен вкъщи за изолираност. Кожните му лезии са зараснали, оставяйки единствено дребни белези.

„ Случаят акцентира по какъв начин признаците на маймунската шарка и COVID-19 могат да се припокриват и удостоверява по какъв начин при положение на съпътстваща зараза събирането на анамнестични данни и половите привички са от решаващо значение за слагането на вярната диагноза “, цитира „ Дейли Мейл “ отчет на откриватели от Университета на Катания.

Маймунската шарка е публично оповестена от Световната здравна организация (СЗО) за световна изключителна обстановка за публичното здраве, откакто голям брой страни оповестяват за нови случаи. Близо 32 000 случая на маймунска шарка са регистрирани по целия свят от началото на последната зараза през май, написа лупа.бг.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР