Историята, обичаите и културата са нашето богатство. Насърчавам съхраняването и

...
Историята, обичаите и културата са нашето богатство. Насърчавам съхраняването и
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Многообразието е повод за гордост на една страна

„ Историята, обичаите и културата са нашето благосъстояние. Насърчавам съхраняването и опазването на традициите, тъй като многообразието е благосъстояние. Пъстротата на света се крие в разликите, на тяхната основа би трябвало да градим мостове и да сплотяват обществото. Многообразието е мотив за горделивост на една страна. ” Това съобщи евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк пред участниците в Седмата работна среща „ Език, просвета, вяра, изкуство и Неправителствени организации ".

Събитието се провежда за седми следващ път с поддръжката на Кючюк, а специфичен посетител на семинара е посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок. Тазгодишното издание се организира в Бургас и събра на едно място представители на неправителствения бранш, ръководители на фолклорни обединения, поети, писатели, както и дейци на турската просвета, които поставят старания за съхраняването на детайлите на турската еднаквост – език, обичай, обичаи. Традиционно срещата събира създатели от разнообразни генерации, като по този метод се реализира обмяна на положителни практики и се предизвиква приемствеността сред тях.
-->
Програмата на културния конгрес включва панелите „ Съхраняване и разпространяване на турското културно завещание на територията на Република България ” и " Обучението по майчин език в България и страните от Западните Балкани ".

С участниците в семинара Кючюк разяснява развиването в региона на езика, културата, религията и изкуството, историческото завещание, културната еднаквост, както и бъдещи вероятности за междукултурен продан и съдействие.

По думите му културните дейци са измежду най-важните персони, с чиято помощ се резервират и развиват идентичността, езикът, религията, културата и обичаите на една нация.

Сред гостите на събитието бяха още народни представители от Движение за права и свободи от 48-то Народно заседание Севим Али, Ешереф Ешереф, регионалният съвет на Движение за права и свободи, кметове и общински съветници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР