Историята на Баронесата вампир от Париж и нейната крипта …

...
Историята на Баронесата вампир от Париж и нейната крипта …
Коментари Харесай

Историята на Баронесата вампир от Париж и нейната крипта

Историята на Баронесата върколак от Париж и нейната крипта … Това е страховита история за богата баронеса, която след гибелта си се трансформира в източник на митове за населявана от духове крипта, върколак и необичайно наследство. Баронеса Елизавета Александровна Строганова е родена през февруари 1779 година в Санкт Петербург, Русия. Тя води първокласен и фаворизиран живот. Семейството й е едно от най-богатите в Русия, което живее с пари, извоювани от продажбата на сол и кожи. Те са доста уважавани и получават купата „ барони на Руската империя “ от император Петър Велики. На 16-годишна възраст Елизавета се омъжва за младия Николай Никитич Демидов от семейство заможни индустриалци. Когато той става посланик, двамата се местят в Париж, Франция, където им се раждат четири деца, само че единствено две оцеляват до зрелост. Баронесата е известна като отзивчива социалистка, която обича да посещава балове. Тя е известна в аристократичните кръгове на Париж, което наред с положителния й външен тип, я прави обект на доста злословия. Животът на Елизавета и брачна половинка й става по-хаотичен, когато напрежението сред Франция и Русия принуждава Русия да отзове Николай Демидов в родината му през 1805 година Те се местят за известно време в Италия, преди да заминат за Москва, а по-късно бракът им се разпадна. Вече свободна, баронеса Демидова се завръща в Париж, където постоянно се е чувствала добре. Тя умира там през 1818 година едвам на 39 години. Баронесата е заровена в гробището Père Lachaise, което е намерено през 1804 година и е считано за влиятелно и съвременно място за заравяне на известни персони. Там се намира най-големият некропол в Париж, безупречно поддържани и облицовани с дървета алеи, първокласни мавзолеи, както и неокласически и неоготически гробници, една от които е на баронеса Демидова.



Нейната солидна и комплицирана крипта-мавзолей от бял мрамор се издига на внушителната височина от 10 метра, заобиколена от колони и напомняща на древногръцки храм, а вътре има бистър ковчег с тялото на баронесата. Известно време след погребението й се появяват клюки, че има едно доста необичайно изискване в наследството на баронеса Демидова. В него написа, че този, който прекара една година самичък в криптата с нейното тяло, ще получи доста положение. Посочени са още някои правила, които би трябвало да се съблюдават от тези, които се решат на такова премеждие. Има забрани за овакантяване на криптата за повече от час дневно, всевъзможен контакт с хора, през лятото да се излиза до 17.00 часа, а през зимата до 20.00 часа. Единственото „ развлечение “, което е разрешено, е да се чете книга на светлината на погребалната лампа на ковчега. Позволено е на прислужник да идва в криптата един път дневно, с цел да носи храна, вода и да почиства тоалетното гърне, само че с него не може да се приказва или да се поддържа връзка по различен метод. Ако индивидът наруши някое от изискванията, той ще бъде дисквалифициран или ще бъде заставен да стартира изначало.



Това са в действителност доста странни условия, изключително като се има поради, че ковчегът на баронесата е бистър, т.е. транспарантен, и нейните остатъци са непрекъснато забележими за кандидата за премията. Освен това, на всички места по стените и даже по тавана на криптата са инсталирани огледала, тъй че отражението на мъртвата жена, лежаща в ковчега, да се вижда от всички гледни точки. Четете още: Ермитаж – един от най-ужасяващите крепости във Великобритания Ето по какъв начин един парижки вестник разказва това: „ Принцесата лежи в бистър ковчег. Така цялото й тяло се вижда ясно, тъй че мъж или жена, които се решат на предизвикването, в никакъв случай не го изпускат от взор през цялата година и непрестанно мислят за умрялата принцеса. По стените и таваните са окачени огледала от стъклени плочи, тъй че накъдето и да се обърне наблюдаващият, той постоянно ще вижда мъртвата принцеса в нейния стъклен ковчег. “ Има най-малко няколко кандидати за премията, само че никой не съумява да прекара повече от няколко дни в криптата. Но, незабавно щом тази вест попада във вестниците, се появяват доста повече хора, които желаят да одобряват предизвикването. Тъй като новината се популяризира по цялостен ​​свят, стартират да идват заявки от евентуални претенденти. Статия от 1894 година в New Zealand Herald гласи:   „ През месеците след публикуването на тази история, пазачът на гробището – Пер Лашез, получи доста писма от цялостен ​​свят от хора, които се стремят да завоюват милион франка. Да им дава отговор, за Пер се трансформира в дълъг всекидневен труд. Потвърди се, че няколко души са се пробвали да извършат страшния „ пазач на гибелта “, само че всички те са се отказали. Говори се, че са чули неземни и мистериозни звуци в криптата, и са били изумени от смут и боязън при типа на призраци. “ Въпреки, че заявките за престой до ковчега на съветската принцеса идват от цяла Европа, даже от Северна и Южна Америка, наподобява, че от Белгия има максимален брой хора, искащи и нетърпеливи да бъдат цяла година в безмълвие до стъкления ковчег. Хора от всички пластове на обществото, както мъже, по този начин и дами, аплайват за това злокобно тестване. Скоро се появяват голям брой известия, че тези, които са се пробвали да изпълнят изискванията, са изправени пред всевъзможни несгоди. Има известия, че тези хора са виждали призраци, мистериозно се разболяват или полудяват, откакто са прекарали дни или даже часове в компанията на мъртвата баронеса.



В доста случаи са разказани хора, които крещят в криптата и удрят по стените й, като желаят да бъдат пуснати. В други случаи, човек избягал от криптата с мистериозни драскотини и синини по тялото, и скоро след бягство умира. Никой не може да издържи дълго … Говори се, че някой е съумял да издържи цели три седмици, само че по-късно полудял. В допълнение към тази злокобна легенда, която става все по-популярна от година на година, е фактът, че криптата-мавзолей е покрита с всевъзможни странни знаци и числа, както и резби на глави на прилепи и вълци. Това води до нови клюки, че те имат окултно значение, че баронесата е енергиен върколак, и че странната спогодба в наследството й е единствено с цел да изсмуква живота от хората. И защото трупът й съвсем не се е разложил през миналите години, скоро тя получава прякора “Баронесата върколак от Париж “. И до през днешния ден, има хора, които описват, че виждат призраци покрай криптата, че се усещат зле или, че ненадейно губят жизнеността си до нея. Има и истории за мистериозни летящи топки и летящо светещо лице в тази част на гробището. Трудно е да се разбере какво се основава на действителността и кое е небивалица. Знае се, че баронеса Демидова е същински човек, и че нейната крипта с необикновени знаци в действителност съществува. Факт е, че в тези години има доста искащи да се опитат да останат в криптата най-малко няколко дни. Що се отнася до всичко останало, знае се, че истории за мистериозно наследство и бистър ковчег с нетленно тяло стартират да се популяризират в медиите едвам след 1890-те години. Преди това няма споменаване нито за стъклен ковчег, нито за наследство, нито за разнообразни странни феномени. Това допуска, че може да е вестникарска машинация от XIX век, която е заживяла личен живот. Но, фактът, че в наши дни криптата е затворена и никой не се позволява вътре в нея провокира единствено въпроси …
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР