Историята на 4-месечно момиченце трогна хиляди в социалните мрежи. Детето

...
Историята на 4-месечно момиченце трогна хиляди в социалните мрежи. Детето
Коментари Харесай

Бебе само, чака помощ в болница

Историята на 4-месечно момиченце трогна хиляди в обществените мрежи. Детето е с диагноза хиперинсулинова хипогликемия и за него се грижат в две столични лечебни заведения, заяви Нова тв.

За ориста на детето се разбра от пост в обществените мрежи, оповестен от чиновник в една от лечебните заведения. От него излиза наяве, че кръвната захар на момиченцето се наблюдава по 8 пъти дневно и пръстите на детето са неведнъж набодени.

За да не се случва това, се търси донор, който да помогне със датчик, написа още в поста, и се разяснява, че момиченцето е единствено в болничното заведение.

Твърди се, че майката е избягала и го е изоставила

" Бебето в никакъв случай не е отглеждано в фамилна среда. То се води с татко незнаен. Майката не го е изоставила, има декларация, че тя желае да се грижи за детето, откакто се излекува или като бъде изписано. От наша страна е изпратено писмо в Държавно стопанско предприятие Сливен. Това, което сме получили като отговор е, че сега фамилията е на работа в Италия ", изясни Мая Григорова от Регионална дирекция " Социално подкрепяне ".

" Детето е в устойчиво положение, но има вродено заболяване. То предизвиква висока секреция на инсулин, което изразходва кръвната захар и води до чести рецесии, които са риск за развиването на детето. То е под непрестанен надзор и особено хранене ”, изясни пред Нова тв началникът на поделение " Педиатрия " в Национална кардиологична болница доктор Велимир Симов.

Той прибавя, че за жалост лекарите не могат да намерят майката, с цел да обучат по какъв начин да се грижи за него.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР