Исторически удар направи звездата Лионел Меси. Оказа се, че Барселона

...
Исторически удар направи звездата Лионел Меси. Оказа се, че Барселона
Коментари Харесай

Меси с исторически удар! Пенсията на века

Исторически удар направи звездата Лионел Меси. Оказа се, че Барселона продължава да му заплаща, макар че от две години Лионел не е футболист на клуба. Нещо повече - парите ще си вървят към сметките на аржентинеца до лятото на 2025-а, което ще е тъкмо четири години, откакто Лео изигра последния си мач за Барса.

-->
Става въпрос за колосални суми - над 80 милиона евро, което несъмнено прави този приход на Меси " пенсията на века ".

Удивително, само че факт - президентът на каталунците Жоао Лапорта го призна в изявление за " Ла Вангуардиа ", като още един път акцентира, че това е следващият пагубен контракт на остарялото управление на клуба.

" Дължим пари на Меси - споделя Лапорта в изявлението. - Това е реалност и не го укривам. Това са суми по разсроченото заплащане на заплати и контракт за рекламни и имиджови права, който е подписан от остарялото управление месеци, преди Лео да си тръгне от Барселона. Ако не е било разсрочено заплащането, той въобще нямаше да може да бъде картотекиран и в последния му сезон тук. Но отново - контрактът е пагубен за клуба.

Тези заплащания ще вървят до 2025-а, тъй като не успяхме да стигнем до ново съглашение с хората от екипа на Меси.

През януари приказвах с бащата на Лео, само че освен по този въпрос, а и за завръщането му в Барселона. Но цялото напрежение в Париж в последните месеци, както и прочувственото консумиране към извоювания Мондиал с Аржентина, го накараха да потърси идващ ход с по-малко напрежение. И аз го разбирам изцяло. "

Лапорта не назова съответни суми, само че съгласно изданието става дума за серия заплащания за общо 40 милиона евро в двете години отсам до края на периода на договора.

Толкова към този момент са платени за миналите две години, в които Меси носеше екипа на ПСЖ, а не на Барса.

А президентът е сигурен, че завръщане на легендата въпреки всичко ще има, само че то ще стане тъкмо през лятото на 2025-а.

" Надявам се той да има две прелестни години в Маями, а след това - точно на 125-ата годишнина на Барселона, ние го чакаме за изпращането, което той заслужава - споделя Лапорта. -  Не знаем още по какъв начин ще се случи, само че е съвършен миг да се върне.

През лятото на 2025-а ние ще играем на новия стадион " Камп Ноу " (реконструкцията започва) и няма по-добър вид от това да го създадем с Лео. "

Според " Мундо Депортиво ", вероятно завръщане на Меси може да има единствено за бенефисен мач, а не с контракт за сезон или два.

Изданието твърди, че Лео ще вземе към 120 милиона $ за двете години в Маями, само че към този момент е постигнал сделка с Дейвид Бекъм и шефове на Мейджър лигата, да остане зад Океана като лице на шампионата.

И на Мондиал 2026, който ще е в Съединени американски щати, Канада и Мексико.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР