Исторически момент в космонавтиката: за пръв път след пенсионирането на

...
Исторически момент в космонавтиката: за пръв път след пенсионирането на
Коментари Харесай

Най-накрая: космическият кораб Крю Драгън е на стартовата площадка!

Исторически миг в космонавтиката: за пръв път след пенсионирането на галактическите совалки, на стартовия комплекс на галактическия център Кенеди се намира галактически транспортен съд, който е особено предопределен да транспортира хора!

Ракетата “Фолкън 9 ” и корабът на СпейсЕкс “Крю Драгън ” бяха изведени на площадката за изстрелване, с цел да бъдат извършени окончателните проби на наземния хардуер. Дебютното изстрелване на кораба в роботизиран режим е към момента планувано за 17-ти януари, само че тази дата евентуално ще бъде отсрочена поради прекъсването на държавната активност в Съединени американски щати. Президентът Доналд Тръмп желае да построи своята прословута гранична стена и не може да реализира консенсус с Конгреса, още повече, че демократите са в надзор на Камарата на представителите. Тръмп плаши, че в случай че не се съобразят с настояванията му, държавното управление може да продължи да не работи месеци, даже години. 

Много държавни чиновници, в това число работещи в НАСА, са пуснати наложително в неплатен отпуск. СпейсЕкс е частна компания, само че задачата на “Крю Драгън ” се реализира за потребностите на НАСА, тъй че Илон Мъск ще би трябвало да изчака чиновниците на организацията да се върнат на работа, преди да организира изстрелването на кораба. 

:

 

Credits: SpaceX

Photo credits: Emre Kelly/Florida Today – фотографията е качена на КОСМОС БГ с позволение от фотографа

За повече информация: СпейсЕкс

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР