Истински взрив в мрежата предизвика изказването на Кирил Петков, че

...
Истински взрив в мрежата предизвика изказването на Кирил Петков, че
Коментари Харесай

Бяс в България срещу Кирил Петков: Позор! Оставка! Неграмотник! Българоубиец! Тъпанар!

Истински гърмеж в мрежата провокира изявлението на Кирил Петков, че фашисткият режим в доста европейски страни е направил ужасни неща. “Ние би трябвало да приказваме за фашистки режим да вземем за пример, а не за български фашистки режим, да вземем за пример.“ Според коментаторите в обществените мрежи с думите си министър председателят на България легитимира всички лъжливи изказвания, с които страната ни от години се бори, че у нас е имало фашистки режим, най-малкото – били сме съдружници с фашисти. Други го дефинират като необразован.

Вижте и част от мненията:

Виктор Димчев:

Дядовците ни, отдали живота си за Македония, са фашисти.

Дори не са българи, фашисти са.

Фашизмът е зло.

Национал-социализмът е зло.

Тяхната борба донесе зло.

Заради това зло през днешния ден министър председателят Кирил Петков ги дефинира като фашисти.

Дядовците ни.

Това е смяната, която извоювахте, деца и внуци на фашисти.



Виктория Георгиева:

Затворете му устата на този човек, бре… Сакото ще го преживеем някак, само че това е скандално просто: “Ние би трябвало да приказваме за фашистки режим да вземем за пример, а не за български фашистки режим, да вземем за пример.“

Не схваща ли „просто Киро“, че по този начин легитимира всички лъжливи изказвания, с които страната ни от години се бори, че у нас е имало… фашистки режим, най-малкото – били сме съдружници с фашисти.

Не единствено това – легитимира и езика на омразата, тъй като твърди, че е имало фашизъм, което разумно ще докара до още по-агресивно говорене против нас.

Легитимира и юго разказа по оста фашизъм-антифашизъм.



Бойчо Бойчев:

Преди към час в Скопие Кирил Петков заявява, че едноличният режим на НВ Цар Борис 3 е „фашистки“, в Царство България е имало „фашизъм“ и България е направила „ужасни“ неща по време на администрирането на тези територии.

Не, необразовани Кириле! Цар Борис НЕ е фашист и в България в никакъв случай не е имало фашизъм! Цар Борис е български супер националист и неоспорим лидер на народа ни по време на царуването си! България не е направила ужасни неща там, а е вложила милиарди долари български пари, с цел да спомогне за материалното състояние на българите там, които са докарани до последна мизерия от режима на сръбския крал.

Кириле, ти си срам!

Оставка!

А в този момент внимание – Говори ФАШИСТЪТ



Николай Ненчев:

Не, не съм склонен, че македонските управляващи са унижили нашия премиер-министър! Той самичък се е унижил. Съгласил се е да бъде унизен! Защото всеки осведомен с протокола знае, че всичко, сред двете страни, авансово се съгласува! Кирил Петков явно е приел да бъде подложен в тази унизителна позиция!

Димитър Стоянов:

В опит да се изкара дипломатически супермен поради визитата си в Скопие Кирил Петков се оплете по безспорен метод не по коя да е тематика, а тъкмо по историческата. Конкретен интервал от историята на България беше избран от настоящия министър-председател като „фашистки режим“, визирайки най-много времето на Втората международна война (макар че неговите съдружни сътрудници от Българска социалистическа партия кардинално го връщат чак до времето на Александър Цанков). Тук би следвало да се зададат няколко въпроса (ако, несъмнено, ПР-ът на „Продължаваме промяната“ Александър Бойчев позволи): 1. Запознат ли е министър председателят Кирил Петков, че по времето на Втората международна война българската страна избавя 50 000 евреи? В този повсеместен развой вземат участие хора като Димитър Пешев, подпредседател на Народното събрание, Тодор Кожухаров, Атанас Буров, Александър Цанков, митрополитите Стефан и Кирил, общественици като Елин Пелин, в небивало за времето си обединяване на представители на страната, политическия, културния и стопанския хайлайф. 2. Запознат ли е Кирил Петков за ролята, която има Н.В. Цар Борис III в спасяването на българските евреи по време на войната? Чувал ли е за думите, които произнесени през 1961 год. от основния израелски обвинител Яков Бар-Ор на процеса в Йерусалим против Адолф Айхман, а точно „Борис е бил воин. Той е блокирал изцяло Айхман и е защитавал българските евреи“. Бих му предложил настолно четиво – „Извън хватката на Х. Героичното избавяне на българските евреи“ от проф. Михаел Бар-Зоар. И изобщо за цялата неотстъпчивост на Царя по този въпрос. 3. Чувал ли е Кирил Петков за думите „Докато съм цар, българска майка няма да върже черна кърпа поради умрял във война наследник или съпруг“, още веднъж произнесени от Цар Борис III? И знае ли, че по време на Втората международна българската страна не изпраща НИТО ЕДИН български боец да се бие на страната на Германия, без значение натиска за български войски на Източния фронт, че даже и в Африка? 4. Дава ли си сметка Кирил Петков, че само систематичната позиция на България по това време я е избавила от превръщането ѝ в зона на спор? Отново една книга – „Спомени и размисли“ на маршал Жуков, където се разказват приготовленията на Червената войска за интервенция против България. В която е трябвало да вземат участие 258 000 души, 6 305 оръдия и минохвъргачки от всички калибри, 470 танка и самоходни артилерийски установки и 726 самолета. И страната да бъде разсечена на две с фронт, който се простира по линията Гюргево-Попово-Котел-Карнобат-нос Св. Агалина. Но това не се е случило. Знае ли Кирил Петков защо въобще приказва? Запознат ли е министър-председателят с не толкоз далечното ни минало? Защото оттатък всички напудрени изречения и умишлени усложнени мисловно структури в жанр „Това, което имаме като отношения“, прозира едно много плашещо недоумение освен на македонската тематика, само че и на последните над 100 години българска и балканска история.

Георг   Георгиев

Вероятно всеки е чувал: „ Посещението на … се оказа неуспех ”. За страдание през днешния ден на мястото на трите точки е името на българския министър председател. Казвам това в действителност с горест и нито диря от зложелателство. Външната политика е единствената, в която няма партийност, няма цветове и тимове, а единствено ползи – национални ползи. Новината от Скопие е, че няма вест. Поне не и дипломатическа. И за благополучие, че на фона на „ отсъствието на териториални искания от РСМ към България ” не ми се мисли какво друго можеше да се създаде. Интересно е обаче с какви претекстове след през днешния ден българското държавно управление ще се опълчва на най-злостната антибългарска опорна теза, че сме наследници на фашисти, откакто измежду Скопие министър-председателят Петков на процедура я призна за вярна и я легитимира? За жал в историята ни не липсват дати, които носят печални избрания. Лично аз и в най-мрачните си показа не съм очаквал в миналото да стана очевидец на такава. 18 януари 2022 година – денят, в който България остана на „ втори план  



Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР