Истински световен колекционер беше на експедиция из София, което не

...
Истински световен колекционер беше на експедиция из София, което не
Коментари Харесай

Графики на Людмил Георгиев омаяха световен колекционер

Истински международен колекционер беше на експедиция из София, което не се случва толкоз постоянно в художествения график на столицата. Йоаким Херпе, който работи с интернационалния куратор Стефан Стоянов, остана удивен най-много от изложба „ Графикарт “ и от творбите на нейния притежател, известния график Людмил Георгиев, в чиято кариера има изложения в Европа и Япония, а той е притежател на разнообразни оценки. Гостът незабавно избра някои от най-впечатляващите нови платна на маестрото, в чиито графики се оглеждат невероятната освободеност на въображението и философията му за вселената.   


-->
Според Людмил Георгиев графичното изкуство подготвя към опит и микс, а положителният график е като опитния джазмен.  



„ Людмил е разкрепостен създател - бяга от всички типове рамки и ограничавания, фантазията му като че ли е безпределна. Не е изненада, че Йоаким толкоз доста хареса работите му. Респектира се и от националния конкурс за типичен техники в жанра, който провежда „ Графикарт “, разяснява Стефан Стоянов.



Международният куратор Стефан Стоянов и международният колекционер Йоаким Херпе в „ Графикарт “

В частната колекция на Херпе попадат милионните Лю Йе и Джанг Фанджи – водачи на китайското модерно изкуство. Шведът е тъничък ценител на източните създатели, защото години наред е президент на Волво за Азия и добре познава тамошните нрави и естетики. Той обаче е висок познавач и на европейските авангардисти – като сериозен бизнесмен, който създава шампанско във Франция, не стопира да обикаля музеите на Стария континент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР