Истински деликатес за ценители - пуешки хапки с боровинков сосНеобходими

...
Истински деликатес за ценители - пуешки хапки с боровинков сосНеобходими
Коментари Харесай

Пуешки хапки с боровинков сос

Истински деликатес за ценители - пуешки хапки с боровинков сос

Необходими Продукти

● пуешки гърди - 800 г (на късчета към 5 - 6 см)
● бекон - 1 пакетче (120 г) нарязан
● черен пипер - прясно надробен
● сол - на усет
● мащерка - 1 стръкче
● соев сос - 3 с.л.(за пиле може да пропуснете)

Боровинков сос


● боровинки - 300 г
● мащерка - 1 стръкче
● сол - 1/4 ч.л.
● шалот - 1 бр.
● кленов сироп - 1 с.л. (може да пропуснете)
● зехтин - 1 с.л.
● балсамов оцет - 2 с.л. (ако са ви повече боровинките прибавете още 1 с.л.)

Начин на подготвяне

Боровинките имат подобаваща киселинност и пектин, това ги прави страхотни както в сладки, по този начин и в пикантни ястия. Те се съчетават изключително добре с мащерката - и по тази причина този елементарен сос за пуешки хапки може да ви достави наслаждение.

Пуешките филенца с бекон са доста сполучлива композиция. Деликатният усет на пуешките гърди се допълват отлично с по-интензивния усет на бекона. Резултатът е ядене, което въплъщава естетика на усетите.

Започнете с нарязване на пуешките гърди на части. В купа мариновайте за 20 минути пуешките хапки със соев сос за пиле към 2 с.л. и черен пипер, мащерка, разбъркайте (ако не разполагате със соев сос, мариновайте със сол, черен пипер и малко мащерка). Увийте всяко пуешко късче в комат бекон. Може да ползвате съчка за зъби, в случай че е належащо да закрепите бекона по-добре.

Поставете пуешките хапки с бекон в авансово загрят тиган с равно количество масло, зехтин и стръкче мащерка. Гответе пуешките хапки на приблизително мощен котлон до златисто кафяво от всяка страна. Това лишава нормално 3 минути на страна - общо време е към 8 минути за цялостния развой на подготвеност на пуешките хапки.

Извадете ги в подобаваща паница и покрийте с алуминиево фолио. Поставете тигана, в които сме готвили пуешките хапки, още веднъж на котлона на междинен огън.

Добавете шалот и мащерка и гответе, като бъркате непрестанно, до момента в който шалотът стартира да покафенява, 30 секунди до 1 минута.

Добавете боровинките, оцета и 1/4 чаена лъжичка сол, продължете да готвите, като разбърквате понякога и остъргвате всевъзможни кафяви парченца, до момента в който боровинките се спукат и пуснат соковете си и сместа стане гъста и сиропирана - от 4 до 5 минути (понякога прибавям 1 с.л. кленов сироп най-после на готвенето, пробвайте доста е вкусно и така).

Сервирайте обичаните пуешки хапки с боровинков сос.

Наистина са доста апетитни!

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР