Истински български еделвайс подари днес на говорителката на руското Външно

...
Истински български еделвайс подари днес на говорителката на руското Външно
Коментари Харесай

Говорителката на Сергей Лавров с еделвайс от България

Истински български еделвайс подари през днешния ден на говорителката на съветското Външно министерство Мария Захарова кореспондентът на Марица.бг в Москва Борис Анзов.

Журналистът направи галантния жест, откакто неотдавна Гласът на Сергей Лавров означи, че обича цветя и постоянно споделя фотоси на букети с свои другари в обществените мрежи. Тя получавала и голям брой цветя по-време на празници, седмични брифинги и командировки.

Дипломатката признава, че в живота си е получавала голям брой разнообразни цветя, изпращани от най-далечни страни, даже под формата на хербарии, когато физически не се получава. Обаче имало едно цвете, което Захарова още в никакъв случай не е държал в ръцете си - еделвейс.

" Аз съм чела за него доста, тъй като еделвайсът се счита за цвете, родено през декември, (Мария Захарова е родена на 24 декември 1975 г.) той пораства в планините.  Никога не съм го виждала онлайн и държала в ръце ", - споделя Мария Владимирова в изявление на съветската организация Тасс.ру.

Затова българският Борис Анзов на днешния брифинг сбъдна фантазията на съветската говорителка, като я подари и по-точно от Добринище.

Разнежена от жеста, Захарова пък даде обещание, че няма да пропусне да гостува в България. И без това била получила въпрос от български жител, който я питал: Може ли да си забравите телефона в москва и да дойдете на отмора в България за 1-2 седмици?

На това Мария Владимировна отговори: Аз ще посетя България, тъй като Вашата покана към мен е искренна за разлика от тази на руския  външен Министър Сергей Лавров, който нямал отправена покана от България послучай 3  март.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР