Истински апокалипсис с цената на газа и сметките, които ще

...
Истински апокалипсис с цената на газа и сметките, които ще
Коментари Харесай

Апокалипсис със сметките за газ. Истината от Румен Овчаров

Истински апокалипсис с цената на газа и сметките, които ще заплаща всеки от нас, който употребява синьо гориво за отопление, очерта някогашният енергиен министър Румен Овчаров.

Ако не бъдат обезщетени тази зима, хората, които употребяват газ, ще бъдат изправени пред баснословни сметки. Цената на природния газ ще бъде над 10 пъти по-висока, шокиращо заяви Овчаров в изявление за бТВ.

„ Руският газ завладя България и Европа по една причина – той е по-евтин ", разяснява той. Овчаров не отхвърли, че е хубаво да имаме опция да доставяме от терминалите с танкери, само че когато това става на ниска цена и обезпечено.

„ България беше употребена като опитно зайче и в тази ситуация с газа, и в този с съветските дипломати, с цел да видят по какъв начин ще реагира Русия. А тя реагира както се знаеше – няма газ за България и Полша, всички други си направиха изводите и си заплащат по схемата, която по незнайни аргументи е неприемлива за България “, сподели някогашният енергиен министър.

„ Ако се бяхме съгласили на изискванията на „ Газпром “, цената на газа през месец май щеше да бъде към 110-120 лева за мегаватчас. Със скъпите доставки на съветски газ през гръцките компании действителната цена беше 170 лева за мегаватчас. За да не шокират българските консуматори, я задържаха на 140 лева за мегаватчас. Тоест единствено за месец май „ Булгаргаз “ загуби 60 млн. лева По същия метод цената бе арестувана по-ниска през юни и юли. Тази за август ще бъде над 300 лева за мегаватчас “, изясни Румен Овчаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР