Истанбул. Турските медии съобщиха, че православният Архиепископ на Константинопол и

...
Истанбул. Турските медии съобщиха, че православният Архиепископ на Константинопол и
Коментари Харесай

Greek reporter: Вселенският патриарх Вартоломей подкрепи турската военна операция в Сирия

Истанбул. Турските медии оповестиха, че православният Архиепископ на Константинопол и Вселенски патриарх Вартоломей е подкрепил военната интервенция на Турция в Северна Сирия, предава основаният в Съединени американски щати гръцки портал Greek Reporter .
Според материал, оповестен в турското издание Hurryiet, патриархът е писал до президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган, с цел да пожелае триумф на турските Въоръжени сили.
В писмото е било написано: „ Според традициите на нашата Църква, ние постоянно се молим за нашата страна, за здравето на нашите водачи и за благополучието и щастието на нашето паство.
Не сме не запомнили, че стотици хиляди хора напуснаха домовете си поради споровете в нашите южни съседки, изключително в Сирия.
Желанието на нашата общественост е нацията ни да се развива бързо в сигурна конюнктура, което ще се случи, когато злото, което съставлява терора, бъде изкоренено. То повлия на всички наши жители, само че най-вече на нашите кюрдски съграждани, живеещи в югоизтока (на Турция) “, се прибавя още там.
„ Решителното държание на президента Ердоган, който твърдо отхвърля да свърже тероризма с несъмнено религиозно вероизповедание, дава отражение върху международното публично мнение.
Молим се за вашия и на турските Въоръжени сили триумф и че интервенция „ Маслинова клонка “ ще донесе мир в региона, както дава обещание името й “, написа още в посланието на Вселенския патриарх.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР