Испанското министерство на равенството обследва избягват ли мъжете домакинските задължения

...
Испанското министерство на равенството обследва избягват ли мъжете домакинските задължения
Коментари Харесай

Електронно приложение следи избягват ли испанските мъже домакинските задължения

Испанското министерство на равенството обследва заобикалят ли мъжете домакинските отговорности посредством особено приложение. 

Анджела Родригес, втори по служба в испанското министерство на равенството, разгласи проектите на среща на Комитета на Организация на обединените нации за унищожаване на дискриминирането против дамите в Женева във вторник.

„ Това, което изследванията ни споделят, е, че дамите прекарват доста повече време в домакинската работа, в сравнение с мъжете “, сподели Родригес, който добави, че приложението ще разреши на всеки член на семейството да вкара времето, което отделя за домакинска работа.

„ Това е доста просто нещо “, сподели тя, обяснявайки, че приложението ще работи по сходен метод на приложения като Splitwise, които разрешават на групите да споделят разноските за храна или други разноски.
Според изследване на испанския народен статистически институт, оповестено през декември, 45,9% от интервюираните дами декларират, че правят по-голямата част от домакинската работа, в съпоставяне със единствено 14,9% от мъжете.
Родригес акцентира, че всички типове разнообразни задания би трябвало да се смятат за домашен отговорности.

Например миенето на чиниите е явна задача за слагане в приложението, само че преди този момент някой би трябвало да пазари съставки, да възнамерява какво би трябвало да се яде в този съответен ден и по-късно да сготви храната, сподели тя.
„ Всички тези задания, това умствено натоварване съвсем постоянно пада върху дамите, това споделят изследванията “, сподели Родригес.

Приложението, което би трябвало да бъде налично до лятото, ще бъде потребно освен за двойки, само че и за семейства, включващи родители и деца или съквартиранти, добави тя.
„ Всички тези, които са афектирани от приложението за домакинска работа, са в действителност афектирани от опцията, че ще би трябвало да стартират да правят работата си вкъщи “, написа тя, представена от морето.нет.

Той е част от по-широк проект за „ взаимна отговорност “ от лявото държавно управление на премиера Педро Санчес, който пристигна на власт през 2018 година, обещавайки да се концентрира върху въпросите, свързани с пола.

„ Това ново държавно управление е недвусмислено ангажирано с равенството. Чували сте ме да го споделям доста пъти: Испания се промени на 8 март “, сподели той през 2018 година, преди да назове реформаторски кабинет с женско болшинство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР