Испанският шампион Реал Мадрид регистрира рекордни за европейския пазар приходи

...
Испанският шампион Реал Мадрид регистрира рекордни за европейския пазар приходи
Коментари Харесай

Напук на COVID-19: Реал Мадрид с рекордни приходи

Испанският първенец Реал Мадрид записва рекордни за европейския пазар доходи от 681.2 милиона евро през сезон 2019/2020, макар че сумата като цяло е с 8% по-ниска от миналогодишната, сочи изследване на одиторската компания KPMG.

Приходите на Реал Мадрид по време на засегнатия от COVID-19 сезон са най-големи спрямо останалите тимове, които завоюваха купите в шестте водещи европейски шампионати. Байерн Мюнхен разгласи 607.2 милиона, а Ливърпул е на трето място в класацията с 557 милиона. Следват Пари Сен Жермен с 540.6 милиона, Ювентус с 401.4 милиона и Порто с едвам 87.3 милиона.

Проучването на KPMG сочи още, че всички първенци от огромните европейски шампионати са с по-ниски доходи от предходната година.

" Една рецесия съвсем постоянно е последната съставна част за голяма неволя в света на бизнеса, само че тя също по този начин ни кара да бъдем новаторски и да еволюираме ", споделя шефът на отдела за спортни разбори в KPMG и създател на проучването Андреа Сартори.

" За мен е окуражаващо да виждам, че футболните управляващи, обособените федерации и многочислените клубове разискват промени в шампионатите и календара, а също по този начин желаят и да лимитират харчовете. Те желаят и изменение на цялата стопанска система в европейския футбол ".

Клубовете означиха огромен спад в приходите най-много от билети и телевизионни права, само че съгласно изследването някои от тях са подобрили индикаторите в мърчъндайза и рекламата. Ливърпул е най-големият печеливш с цели 14% повече от предишния сезон, а след него са Байерн с 4 % и Реал с 2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР