Испанският футболен гранд Барселона си върна първото място във временното

...
Испанският футболен гранд Барселона си върна първото място във временното
Коментари Харесай

Люто дерби: Барса изпрати годината с боево реми

Испанският футболен гранд Барселона си върна първото място във краткотрайното класиране, само че не можа да приключи годината с победа над градския противник Еспаньол.

Дербито от 16-ия кръг на „ Ла Лига “, което се организира на „ Ноу Камп “ и продължи над 100 минути, приключи наедно 1:1 като по традиция предложи доста драма, напрежение и конфликти.

Освен двете попадения, бяха показани и 15 жълти картона, от които 2 се трансфораха в червени – по един за всеки от тимовете.

Иначе Маркос Алонсо откри за домакините още в 7-ата минута, а в 73-ата Хоселу изравни от дузпа. Само 5 минути по-късно Жорди Алба бе изпъден и остави Барса с човек по-малко, само че единствено за 2, тъй като в 80-ата поради втори жълт картон бе изпъден и Винисиус Соуса.

В последна сметка дербито завърши наедно и всеки отбор взе по точка. Така Барселона се върна на първото място с 38 точки, колкото обаче има и Реал (Мадрид), до момента в който Еспаньол към този момент има 13 в своя актив.

Барселона поведе в резултата още в седмата минута с гол на бранителя Маркос Алонсо и изглеждаше, че домакините няма да имат проблем да запишат шестата си поредна победа в шампионата. Гостите от Еспаньол обаче имаха други проекти и в 73-тата минута стигнаха до изравняването от дузпа. Хоселу беше прецизен от 11-те метра след нарушаване на голмайстора Алонсо.

Пет минути по-късно Жорди Алба от състава на Барселона бе изпъден от игра с втори жълт картон, а единствено две минути по-късно и Винисиус Соуса от състава на гостите видя аления цвят след втор жълт картон.

При отсъждането на обстановката Матеу Лаос подвигна и пряк червен картон на Леандро Кабрера, който ритна в главата Роберт Левандовски, само че след ревизиране на обстановката със системата за видеоповторения основният арбитър анулира глобата си по отношение на Кабрера.

В оставащите минути до края играта бе напълно пред вратата на гостите, само че стражът Алваро Фернандес се отличи с две брилянтни спасявания след удари на Андреас Кристенсен и Левандовски.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР