Испанските десерти са много разнообразни, но има някои, които всяка

...
Испанските десерти са много разнообразни, но има някои, които всяка
Коментари Харесай

Любимите десерти на испанците

Испанските десерти са доста разнородни, само че има някои, които всяка една добра испанска стопанка обожава да подготвя за своето семейство. Ето някои от тях:

Сладкиши Мелиндрес

Необходими артикули: 12 жълтъка, 3 с. л. захар, кората на 1 лимон, 1 ч. л. канела, 100 г масло, 1 с. л. мастика, 200 г брашно, 4 с. л. пудра захар

Начин на подготвяне: Жълтъците се разрушават дружно със захарта, лимонената кора и канелата, до момента в който се получи относително гъста примес. Към нея се прибавя разтопеното масло, мастиката и брашното и всичко се разбърква до приемането на тесто. То се поставя в пулверизатор и върху тава с хартия за печене се оформят лентички с дължина от 10 см и широчина от 3 см. Пекат се в авансово загрята на 180 градуса фурна към 10 мин.

Крем Валенсия

 Крем Валенсия

Необходими артикули: 6 яйца, 250 г пудра захар, сока на 6 портокала и на 1 лимон, 8 листа желатин

Начин на подготвяне: Важно е да се означи, че този крем престоява едно денонощие, тъй че би трябвало да го приготвите един ден преди момента, в който желаете да го консумирате.

Жълтъците и белтъците се отделят. Жълтъците се разрушават до побеляване дружно с пудрата захар. Към тях се прибавя авансово изстисканият сок от плодовете и накиснатият във вода желатин.

Всичко още веднъж се разбърква добре с миксер, до момента в който се сгъсти и най-после към по този начин получената примес се прибавят последователно разрушените на пяна белтъци. Всичко леко се разбърква с лъжица и се изсипва в авансово облята с вода тава. Оставя се да желира най-малко 12 часа.

Бадемова тарта Сантяго

 Бадемов къс Сантяго

Необходими артикули: 8 яйца, 100 г масло, 200 г брашно, 500 г захар, 300 г смлени бадеми, 1 с. л. канела, 70 мл вино Херес, 50 г пудра захар

Начин на подготвяне: 2 от яйцата се разрушават дружно с маслото. Прибавя се брашното и се разбърква до приемането на безпрепятствено тесто, от което вършиме допустимо най-тънката кора. Поставяте я в намазана с масло и поръсена с брашно тава, като тестото би трябвало да получи формата на купа, тъй като в нея ще изсипете крема. Отделно смесвате бадемите със захарта и канелата.

Прибавя се виното и яйцата и всичко се разбърква добре. С тази примес се напълва тестената купа и краищата ѝ се изрязват. Слага се да се пече в умерена фурна за към час.

От картон изрязвате образец на кръста на Св. Яков и го поставяте върху пая. Поръсвате всичко с пудра захар и откакто махнете шаблона ясно ще си проличава формата на кръста. Сладкишът се подготвя в съвсем всяко испанско семейство в чест на настойника на Галисия, Св. Яков.

Още емблематични десерти от испанската кухня са: Чурос, Панелети, Испански шоколадов чурос, Хихонски турон, Пържено мляко, Испански сладкиш с бадеми, Оризов кейк по испанска рецепта, Флан с канела.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР