Испанската кралица Летисия празнува половинвековен юбилей, съобщава БТА. Летисия Ортис става

...
Испанската кралица Летисия празнува половинвековен юбилей, съобщава БТА.
Летисия Ортис става
Коментари Харесай

Испанската кралица Летисия навърши 50 години


Испанската кралица Летисия чества половинвековен празник, оповестява Българска телеграфна агенция.

Летисия Ортис става принцеса след брака си с принц Фелипе – в този момент крал Фелипе Шести. През 2004 година разведената журналистка става част от кралската династия, претърпяла най-вече земетресения в модерната история. 

След абдикацията на крал Хуан-Карлос преди 10 години, Летисия става първата жена без синя кръв на испанския трон. 

В четвъртък ежедневникът „ Ел Мундо “ разгласява публикация със заглавие „ Революцията на кралица Летисия модернизира короната “. Според кореспондентите на вестника даже немонархически настроените медии честват юбилея на кралицата и я назовават спасителка на монархията. 

Още от началото на живота си като принцеса бъдещата кралица е под светлините на прожекторите. Никоя друга жена в Испания – с изключение може би на актрисата Пенелопе Крус, не е била обект на толкоз доста мнения за държанието и облеклото си.

„ Летисия постоянно е привличала вниманието, откогато стана част от кралското семейство. Тя е сложна и забавна персона “, споделя журналистът Алберто Лардиес, който е създател на няколко книги за испанското кралско семейство.

Летисия става кралица консорт в миг, когато династията претърпява тежък скандал с отдръпването на крал Хуан-Карлос. Новата кралица консорт се дистанцира от предшественицата си кралица София. През 2018 година Летисия попречва на София да се снима с внуците си в катедралата в Палма де Майорка. Случаят провокира доста мнения.

По-рано тази година Летисия отхвърля да застане за благословия дружно с останалите членове на фамилията си по време на религиозна гала, излъчена по малкия екран. 

Погребението на Елизабет Втора ще бъде мотив крал Фелипе, кралица Летисия, крал Хуан-Карлос и кралица София да застанат едни до други. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР