Испания очаква да завърши споразумението на Европейския съюз за миграцията

...
Испания очаква да завърши споразумението на Европейския съюз за миграцията
Коментари Харесай

Испания очаква сделката за миграцията на ЕС да бъде завършена до края на годината

Испания чака да приключи съглашението на Европейския съюз за миграцията по време на своето председателство през втората половина на тази година и да търси по-тясно съдействие със страните на генезис на мигрантите, сподели министър председателят Педро Санчесс, представен от " Ройтерс ".

Испания поема ротационното председателство на блока на 1 юли.

Сделката има за цел да откри съгласуван отговор за справяне с противозаконните пристигания на търсещи леговище и мигранти.
система за взаимност сред страните членки при приема на бежанците. Те ще бъдат задължени да одобряват избран брой от мигрантите, идващи в страна от Европейския съюз, която е подложена на миграционен напън, или в случай че не го създадат, да дават финансова помощ.

Предвидената отплата е към 20 хиляди евро за всеки претендент за леговище, който не е преразпределен.

" Надявам се, че преди края на полугодието ще можем изрично да подпечатаме този пакт за миграцията и убежището, който е толкоз значим за страните членки ", сподели Санчес на конференция, извършена в Мадрид.

Мнозинството от 27-те страни членки на Европейски Съюз към този момент са се съгласили със договорката макар съпротивата на страни като Полша и.

Сега Испания има намерение да води договарянията от името на страните членки с Европейския парламент, с цел да бъде признато съглашението.

По думите на Санчес край крайбрежията на Гърция прави договорката още по-необходима.

Санчес също по този начин съобщи, че държавното управление му ще упорства по време на шестмесечното си председателство за общи минимални ставки на корпоративния налог във всички страни от Европейски Съюз, за превръщането на банковия съюз на Европейски Съюз в действителност и за утвърждението на комерсиално съглашение сред блока и Меркосур, комерсиална асоциация, включваща Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР