Искате ли да превърнете дома си в истинска джунгла? Тогава

...
Искате ли да превърнете дома си в истинска джунгла? Тогава
Коментари Харесай

С този трик ще съживите стайните растения за една седмица

Искате ли да превърнете дома си в същинска джунгла? Тогава би трябвало да се потрудите: да се погрижите за растенията, да ги поливате, да ги подрязвате, да ги подхранвате, да ги пресаждате.

След като изучите характерностите на всяко цвете и вярно подберете стайните растения за вашия дом, можете да си осигурите целогодишна буйна цъфтяща градина, без да напускате дома си.

Както и австралийката, която считала, че кухнята й наподобява доста сива и бедна. Тя решила да украси пространството с нови цветя. В един миг те почнали да избледняват и повяхват.

Тогава дамата подхванала следното – с цел да върне стайните растения към живот, употребила британска сол.

Продава се и под името “магнезий ” или магнезиева сол.

Британците сполучливо ползват тази сол в техните градини.

Какво е належащо да извършите? Поставете саксията с растението в банята и го напръскайте с магнезиев разтвор.

Какво ще се случи? Изтощените растения ще се съживят.

Ако листата на растението стартират да се свиват (при липса на вредители), това е сигнал, че му липсва магнезий.
 Картофи. Как да съберем 40 кофи от 20 храста? Много е елементарно Картофи. Как да съберем 40 кофи от 20 храста? Много е елементарно
Възможно ли е да отгледате една кофа картофи от един шубрак? Да! И през днешния ден, ще ви кажа по какъв начин да го извършите. Всеки вид почва има свои агрот...

Разтворете една супена лъжица сол в 5 литра вода, поливайте растението с този разтвор един път седмично, до момента в който листата се върнат към естественото си положение.

Магнезият доставя растенията с значими микроелементи, поддържа тяхното здраве, обезпечава им атрактивен външен тип – предотвратява пожълтяването на листата. 

Проучванията и опитите с британска сол в градинарството демонстрират, че тя спомага за увеличение на добивите на чушки и домати. Подхранването с британска сол усъвършенства цъфтежа на тези култури. 

Достатъчно е да добавите една чаена лъжичка британска сол към 5 литра вода и да пръскате растенията с този разтвор на всеки две седмици.

Не забравяйте, че прекомерно съсредоточеният разтвор може да докара до изгаряне на листата на растенията на слънце. Затова прецизно се придържайте към дозата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР