Искате да си спестите крупните суми за ботокс, но лицето

...
Искате да си спестите крупните суми за ботокс, но лицето
Коментари Харесай

Бананова кора вместо ботокс. Този трик побърка жените

Искате да си спестите крупните суми за ботокс, само че лицето ви да е като след скъпа козметична процедура? Няма проблем. Интернет полудя след видео в ТикТок, което показва чудодейния резултат на банановата кора върху кожата.

Всичко стартира с видео на Алана Райън, която всяка заран избърсва лицето си с бананова кора и ни твърди, че този beautyhack замества ботокса, съобщи ДарикНюз. Клипчето към този момент е събрало близо 2 милиона гледания и над 127 000 лайкове. Седмица по-късно вестник " Ню Йорк пост " разгласява публикация със заглавие " Използвам бананови кори като натурален ботокс - гледайте и научете ". Сега блогърите разгласяват хиляди видеоклипове с хаштаг #bananabotox, с цел да споделят своя опит.
-->
Няма съответни научни проучвания, които да поддържат потреблението на банановите кори за подмладяване на лицето или кожата като цяло. Банановите обелки съдържат доста биоактивни съединения, в това число антиоксиданти (аскорбинова киселина, каротин и цианидин), а антиоксидантите защищават кожата от възпаления и увреждания.

" Банановите кори са с високо наличие на витамини (A, D и E) и микроелементи, с дребни количества салицилова киселина и лецитин, натурален антиоксидант, тъй че имат антиоксидантно, подмладяващо и ексфолиращо деяние. Наличието на нишесте (полизахарид) придава овлажняващ резултат ", изяснява Дария Богданова - дерматовенеролог и козметик в „ Real Clinic “.

Няма потребност да приказваме за мощните изгоди от банановите кори или маските с банан. Полезните за кожата съединения, съдържащи се в обелките, не се всмукват от кожата на молекулярно равнище и всеки резултат, в случай че има подобен, ще бъде временен.

Ако въпреки всичко желаете да опитате да обтривате с бананови кори лицето си с вярата, че по този начин ще намалите бръчките, специалистите споделят, че можете да го извършите - само че с една спогодба.

" Важно е да употребявате пресни бананови кори и да ги втривате върху добре почистена кожа. След половин час, да вземем за пример, върху тях стартират да се развъждат бактерии и това не е добър вид за козметични опити. Особено не предлагам това, в случай че имате акне, защото може единствено да утежни казуса ", поучават кожни лекари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР