Исканията на медицинските сестри особено в сегашната ситуация изглеждат съвсем

...
Исканията на медицинските сестри особено в сегашната ситуация изглеждат съвсем
Коментари Харесай

Д-р Йончев: Никой няма да иска да работи като медсестра

Исканията на медицинските сестри изключително в сегашната обстановка наподобяват напълно естествени и естествени. Те бяха нужни и преди да стартира митинга. Най-лошо е проблем в обществото да се политизира. Протестът на медицинските сестри за опозицията е мотив да крещи " оставка ", за ръководещите е мотив да минава в защита и да събира доказателства, че ситуацията не е толкоз обезпокоително. Проблемът не би трябвало да се политизира, а просто да бъде позволен. Това съобщи в студиото на ФАКТИ доктор Кристиян Йончев.

" Много политици са говорили на тематика опазване на здравето и за това какви промени би трябвало да се създадат. Всички са обещавали огромни промени. Проблемът потегля и от това, че ниското възнаграждение на висококвалифициран труд води до неналичието на тласък. Медицинските сестри и акушерките работят на доста по-ниски заплати от тези, на които би трябвало да работят. Те остават на назад във времето и тъй като са по-ниско в здравната подчиненост.

Исканията на медсестрите могат да бъдат изпълнени, когато има ясни правила за образуване на техните заплати и за техния режим на работа. Не може една сестра да работи за 600 лв. и в случай че допусне неточност от изтощеност да може да заведеш против нея иск за 600 000. Ще дойдат късните последици от това, че никой няма да желае да практикува тази специалност ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР