Искаме 15% повишение на доходите за 2024 г. на всички

...
Искаме 15% повишение на доходите за 2024 г. на всички
Коментари Харесай

От КНСБ удариха по масата: Българите са бедни! 15% повишение на доходите или излизаме на улицата

„ Искаме 15% покачване на приходите за 2024 година на всички работещи. Искахме такива проценти преди да стартира пандемията, преди войната (в Украйна). Искаме за всички хоризонтална политика (съизмеримо нарастване на доходите), а не политика на парче. Не желая да вършим митинги и единствено тези, които излязат, да получат нарастване ”. Това съобщи основният икономист на КНСБ Любослав Костов по NOVA NEWS.
Той посочи, че стачката е краен вид, дано първо има диспути, след това протестни дейности.
„ Българите са небогати, тази беднотия не може да се изкорени посредством работа. Работейки не може да получим подобен приход, който да ни подсигурява адекватност ”, сподели Костов и даде образец, че работещите на минимална заплата в страната могат да си купят в пъти по-малко храна от работещите на минимална заплата в някои европейски страни. В същото време е имало покачване на минималната работна заплата в Турция, Албания и в други страни над 20%, а при нас нарастването е било единствено с 9%.
„ Високите цени не се борят с таван на надценките. Стъпката не е неприятна, само че няма да докара до упования резултат. С табелки не може да борим картелите. До момента не съм видял Комисия за защита на конкуренцията да се самосезира. Няма по какъв начин двойно да излизат цените, видно е, че има надценки. Това Хората дано си използват артикули, те не помпат инфлацията. Има инфлация на търсенето, на предлагането ”, сподели Любослав Костов.
Покачва се издръжката на живота в страната, заключи той. За страдание, у нас са най-скъпи яйцата, кравето мляко и свинското месо.
За водените договаряния с ръководещите Костов описа, че на срещата с премиера през вчерашния ден от синдикатите са запитали какъв брой би трябвало да получава машинистът, който кара влака. „ Там техниката е остаряла и постоянно заплатата е субективно определяна. Приходите са рекордно високи, безработицата е ниска, явно хората работят макар неналичието на цифровизация, на промени ”, сподели Костов.
За договарянията той призна, че в неговия 32-годишен живот и синдикален опит това е осмото държавно управление, с което договаря. „ Всеки път ми споделят, че пари няма, че би трябвало промени в секторите. Аз съм синдикалист, работата ми е да пазя служащите. Работата на властта е да прави промени ”, добави Любослав Костов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР